Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu
ensonhaber.com

Yerel seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Edirne'deydi. Selimiye Meydanı'nda ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Aleksis Çipras'a; Atina'da inşa edilmekte olan cami ile ilgili de mesaj vermeyi ihmal etmedi.

"PEKİ ÇİPRAS CAMİNİN MİNARESİ NEDEN YOK"

Erdoğan, "Mesela dini azınlıklar bizim dönemimizde haklarını en geniş şekilde kullanabilmiştir. Onlara gayrimenkullerini biz iade ettik ya. Onlar batıda anyı şeyleri bize karşı yapmadılar. Tam aksine, batıda camilerimiz bombalanıyor, yakılıyor. Almanya'da Batı Trakya'da aynı şey... Sayın Çipras ile görüştüğümde aynı şeyi söyledim. Dedim ki, bak bizlerden bir şeyler istiyorsunuz, ruhban okulunu istiyorsunuz. Ben de dedim ki, Fethiye Camii'ni açalım... 'Camiyi açıyoruz.' dediler. Minaresi niye yok? Kızlarım, kilise çan kulesi olmadan olur mu? Biz diyoruz ki çan kulesiyle mi yapacaksın? Gel yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Şu semaya yükselen minarelerdir. Ya işte diyor 'Muhalefet beni eleştiriyor' Ya biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz. İstedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya'da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz; Türk, Türk... Ama bizim böyle bir derdimiz yok, istediğin yerde Rum ismini kullan." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemek için binlerce kişi, meydana akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Erdoğan, "İstanbul'u fetheden o güzel komutan, o yürüyüşü buradan başlattı. O yüzden Edirne bir başka... Edirne; bu ülkenin şanlı tarihine ayna tuttu.

"ÜLKENE SAHİP ÇIK CUMHUR İTTİFAKI'NIN YANINDA OL"

Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne, bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum. 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğine hazır mısın? Edirne Cumhur İttifakı'nın yanında olarak ülkene sahip çıkmaya hazır mısın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu

17 YILDIR 15 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Edirne'ye son 17 yıldır 15 katrilyon lira yatırım yaptık.

Edirne'nin kara yolları uzunluğunu 259 kilometreye kadar ulaştırdık. Yapımı devam eden TEM-Karacağaç yolunu da seneye tamamlıyoruz. Edirne sınırları içindeki trenleri ve yolları yeniledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu

ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ

Halkalı- Kapıkule arası seyahat çalışmaları da devam ediyor.  Seyahat süresi 1 saat 20 dakika, yük taşıma süresi 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur biz yaparız. Yaparsa AK Parti yapar!

İÇME SUYU SORUNUNU BİZ HALLETTİK

Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümü başlattık. Edirne'nin içme suyu sorununu biz çözdük.

BAY KEMAL SEN NEYE GÖRE KONUŞUYORSUN?

Edirneli çiftçimize 2.6 katrilyon destek verdik. Bay Kemal çiftçi aç diyor. Sen neye göre konuşuyorsun? Edirne'deki iş insanlarımıza, yatırımcılara da 1.7 katrilyon verdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu

ÜRETİM ARTTI

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu.

BAY KEMAL YALAN ÜRETİYOR

Trakya'da, mevcut doğalgaz üretimizi 2 katına çıkaracak sahalar keşfettik. Bundan da bahsetsene Bay Kemal, neden bahsetmiyorsun? Onların çok önemli işleri var, sürekli yalan üretiyorlar. Yalan söylemeye devam ediyor.

SEN NEREDEYDİN

Kartal'da ev yıkıldı. Benim 21 vatandaşım şehit oldu. Bölgeyi ziyaret etmedin. 'Benim belediye başkanım oradaydı.' diyor. Onu geçtik sen neredesin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de konuştu

BU VATAN 82 MİLYON KİŞİNİN ORTAK VATANIDIR

Bu ülke, tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır. Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi iş yapabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir."