Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu
ensonhaber.com

b

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir İl Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Maşallah bugün Eskişehir kabına sığmıyor, destan yazıyor. Bu millet 15 Temmuz gecesi olduğu gibi canı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacaktır. Böyle bir milletin evladı olduğum için Allaha'a hamd ediyorum.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Dünya 5'ten büyüktür. Bunu bilenler biliyor, bilmeyenler de bilecektir. Bu güzel birlikteliğimiz her geçen gün kalkınan Eskişehir için yeni bir dönemim kapılarını aralamasını ümit ediyorum.

Kongrelerimizle hem kadrolarımızı yeniliyoruz hem de kardeşliğimizi tahkim ediyoruz. 2019 seçimleri tarihimizin en kritik seçimlerinden biri olacak.

Türkiye 2019 seçimlerinden alacağı özgüvenle 2071'e yürüyecektir. 2019 Seçimleri tüm kazanımlarımızın oylaması olacak.

"BURALARA DURUP DURURKEN GELMEDİK"

25 havalimanı 57 havalimanı oldu. Bu kadar havalimanını biz yaptık. Türkiye'yi bu hale biz getirdik. Buralara durup dururken gelmedik, çalıştık azmettik, koşturduk.

Avrasya tüneli ile denizin altından otomobilleri geçirdik, bu dünya ile yarışır. Bu yüzden kıskanıyorlar. Eskişehir'de yüksek hızlı trenin olması bile halkımız açısından çok önemli. Kale içeriden fethedilir, kaleleri siz fethedeceksiniz, ben size inanıyorum.

Biz AK Parti olarak 17 yıllık bir hareket olsak da binlerce yıllık şanlı bir tarihin temsilcileriyiz.

Bu hareketin kökleri Hira Dağı'nda, Malazgirt'te, Dumlupınar'da, Çanakkale'dedir.

Biz vatan toprağını satmam, bu vatan milletime aittir diyen Sultan 2. Abdulhamid Han'ın torunlarıyız. Biz Mustafa Kemal'in zihin yapısında olan bir zihniyeti temsil ediyoruz.

Bizi anlamadılar, AK Parti'yi geçmişin kötü örnekleri ile tanımlamaya çalışanlar hüsrana uğradılar. Biz birbirimizi sadece Allah için seviyoruz. Koltuk kavgası ile ömürlerini geçirenler bizim millete hizmet aşkımızın sırrına varamadılar.

"MAKAM HIRSI OLANLAR BU KUTLU ÇATININ ALTINDA ASLA BARINAMADILAR"

Bu hareket hiçbir zaman koltuk hırsına prim veren bir hareket olmadı. Makam hırsı olanlar makamlara rant kapısı olarak bakanlar bu kutlu çatının altında asla barınamadılar. Bunun için kendimizi sürekli yeniliyoruz. AK Parti geleneğin partisi olduğu kadar geleceğin de partisidir."