Cumhurbaşkanı Erdoğan France24'e konuştu
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France24'e 15 Temmuz'daki FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İLK KEZ AÇIKLADI

Erdoğan, 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin çok kritik bir bilgiyi ilk kez açıkladı. Cumhurbaşkanı; darbecilerin, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı, terörist başı Fethullah Gülen ile görüştürmek istediklerini söyledi.

15 TEMMUZ GECESİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi; "Darbe gecesi Hulusi Akar'ı rehin alanlardan biri ona "Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım" demiş, bunu da ilk kez açıklıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan France24'e konuştu VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan France24'e konuştu

FRANSIZ GAZETECİYE AYAR

Darbeci askerlere karşı halkın işkence yaptığını iddia eden Fransız gazetecinin sorusuna cevap veren Erdoğan, "240'tan fazla kişi öldürüldü, asıl vahşeti konuşmuyorsunuz, bunu soruyorsunuz. Batı, elinde bayrağıyla demokrasiye sahip çıkan halkı savunmuyor, darbeci FETÖ'yü savunuyor. Bu çok ayıp bir şey, bu haşhaşiliktir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan France24'e konuştu

"DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ"

Fransa'da, ABD'de Belçika'da yaşanan saldırılarında da istihbarat zaafı yaşandığını anlatan Erdoğan, "Bizde bir söz vardır; dereyi geçerken at değiştirilmez, şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

BELÇİKA SALDIRISI

Belçika'da gerçekleşen havalimanı saldırısından önce Türkiye'nin Belçika'ya istihbarat verdiğini, şüphelilerin listesini paylaştığını anlatan Erdoğan "Bizi dinlemediler ve bu saldırı gerçekleşti" dedi.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Erdoğan AB - Türkiye ilişkileri hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Biz 53 yılıdr AB kapısında bekliyoruz. Bu süreçte AB'ye kabul edilmiş pek çok ülke oldu. Bunlar AB müttebasatına uygun ülkeler mi? Biz onların hepsinden çok daha önde bir ülkeyiz. Biz AB'nin imkanlarından istifade edecek bir ülke değiliz. Fasıllardan itibaren mağdur olan hep Türkiye oldu. Biz her zaman her olaya olumlu yaklaştık. Şu anda Türkiye'de 3 milyon Suriyeli, Iraklı mülteci var.

AVRUPA DEMOKRASİ VE HUKUKA SAYGILI OLMALI

Hepsi kapılarını kapatırken biz kapılarımızı açtık. Bir nevi Avrupa'ya kalkan olduk. Ancak yine de sözlerini tutmuyorlar. Bizden bazı şeyleri isterken seviyeli olmaları gerekiyor. Demokrasi ve hukuka saygılı olmalılar. Bizimle görüşmeden bu açıklamaları yapmak onları açığa düşürür. Bizim arkadaşlarımız onları bilgilendirmeye açık."