Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep konuşması
ensonhaber.com

24 Haziran 2018'de yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine az bir zaman kala Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

"SİZ UZAYDASINIZ GALİBA"

"Türkiye'de çıkmış birileri ne diyor, üretim durdu, işsizlik var diyor. Gaziantep işçi arıyor.  Ey Muharrem ey Kemal siz nerede geziyorsunuz. Uzaydasınız galiba. Cerablus'tan başladık El Bab'a indik. Afrin'e yöneldik şimdi Münbiç'i temizliyoruz. İdlib'de 12 gözlem noktası kurduk.

"DAHA FAZLA SURİYELİ KARDEŞİMİZ EVİNE DÖNECEK"

Suriye'yi adım adım Gaziantepli kardeşlerimin huzur içerisinde yaşaması hem de Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilecekleri bir yer haline getiriyoruz. Evlerine dönen Suriyeli sayısı 200 bini buldu. Münbiç anlaşmasının diğer safhasına geçtiğimizde buralara daha fazla Suriyeli kardeşimizin döneceğini biliyorum.

"KANDİL'DE 35 PKK'LIYI VURDUK"

Zırhlı taşıyıcılarımız Münbiç'e girdi. Bay Muharrem bunları görmüyor musun? Sadece İdlib'de gözlem kulelerimiz var. Otraları kontrol altına aldık. Münbiç'te devriye geziyoruz. Bu noktaya geldik ama bunların haberi yok.

Bunlar Afrin'e girmeyin diyor, biz sana bakıp da karar verir miyiz? 4 bin 700 terörist etkisiz hale getirdik Afrin'de. Cerablus'ta 3 bine yakın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Kandil'de ilk etapta 20 uçakla 10 noktayı vurduk. 2. operasyonda lider kadrodan toplantı halindeki 35 PKK'lıyı vurduk.

"24 HAZİRAN'DAN SONRA TÜM MİSAFİRLERİMİZ EVİNE DÖNECEK"

Seçimlerin hemen ardından sınırlarımıza yakın yerlerden başlayarak tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz. 24 Haziran'ı sağ salim geçirmemiz gerekiyor. Suriye'nin istikrarı, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlıdır.

Aksi takdirde Suriye'yi paramparça edecekler. Bununla kalmayacak, sınırlarımız boyunca kuracakları terör devletiyle bizi de sürekli huzursuz edecekler.Allahın izniyle buna asla izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da bize desteği verin başladığımız işi bitirelim.

Bunların dikili ağacı yok. Bunlarda sadece iftira var. Bizde ise başarı, tecrübe var. Uluslararası camiada oturmuş bir yerimiz var."