Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslendi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli ayrıntılar..

"Artık her yıl 15 Temmuz Şehitlerimizi anma gününde kendilerini yad edecek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız."

"Bugün 81 ilimizdeki ilçelerimizdeki meydanlarda ve tüm Türkiye'de coşkuyla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekarı milletimizin ta kendisidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslendi

"15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK BİR TÜRKİYE VARDI"

"15 Temmuz gecesi sokaklarda Alevi-Sünni yoktu, Türk-Kürt yoktu, iktidar-muhalefet yoktu, zengin-fakir yoktu. 15 Temmuz'da tıpkı Çanakkale'de, İstikbal Harbimizde olduğu gibi tek bilek tek yürek olmuş büyük Türkiye vardı."

"Milletimiz bu toprakları kendine yar etmemeye çalışanlara karşı 100 yıl önce verdiği cevabın aynısını verdi."

"Milletimiz, Çanakale'de ne cevap verdiyse, 15 Temmuz'da da o cevabı vermiştir."

"Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaştıracağız. Buldukları her fırsatta, önümüz kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar."

"BU DARBE, AYNI ZAMANDA ORDUMUZADIR"

"Bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de yapılmıştır. TSK, Türkiye'nin gözbebeğidir. O gün TSK'yı asker elbisesi giymiş teröristlerden de kurtardık."

"13 BİN KİŞİ GÖZALTINDA HESAP VERİYOR"

"Hamdolsun vatandaşlarımız çağrılarımıza uyarak sokakları, meydanları doldurdu. Meydanları darbecilere bırakmadı. Allah sizlerden razı olsun. Şimdi bu olaylara karışanların hepsi de devletine, güvenlik güçlerimize, adalete hesap veriyorlar. Şu saate kadar gözaltına alınanların sayısı 13 bin 165'tir. Bunların 8 bin 838'i asker. 2 bin 101'i hakim-savcı, bin 485'i polis, 52'si mülki idare amiri, 689'u sivildir. Tutuklanarak cezaevine konanların sayısı 123'ü general, 282'si rütbeli polis, bin 559'u hakim-savcı olmak üzere 5 bin 863'tür. Diğerlerinin sorguları devam ediyor."

"KAMU GÖREVİNDEN ATILANLAR, ARTIK MEMUR OLAMAYACAK"

"Darbe girişimi sonrasındaki tedbirlerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak için Milli Güvenlik Kurulumuzun tavsiyesiyle hükümetimiz olağanüstü hal ilan etmiştir. Bu karar, Meclisimiz tarafından da onaylanmıştır. Bugün olağanüstü hal yetkileri çerçevesinde ilk kanun hükmünde kararnameler çıkartılarak süreç işletilmeye başlatılmıştır. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamelerle gözaltı süresi dört günden bir aya çıkartıldı. Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup devlet görevlilerinin memuriyetle ilişkileri kesilmeye başlandı. Bu yapıya ait 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 15 üniversite, 104 vakıf, 35 sağlık kuruluşu, bin 125 dernek, 19 sendika kapatıldı. Tüm bu kurumların mal varlıklarına devlet tarafından el konuldu. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan tüm vatandaşlarımız terörle mücadele kapsamındaki şehitlik statüsüne dahil edilmiştir. Kamudan, bu terör örgütüyle ilişkisi sebebiyle çıkartılanlar bir daha memur olamayacaklar. Bu işlemlerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı da alınamayacak. Fetullahçı Terör Örgütü'nü tüm unsurlarıyla ülkemizden kazımak için gereken önlemleri peyder pey almaya devam ediyoruz."