Cumhurbaşkanı Erdoğan ile John Biden görüştü
ensonhaber.com

BM Genel Kurul görüşmeleri için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı otelde ABD Başkan Yardımcısı Biden’ı kabul etti. Erdoğan'ın Biden ile basına kapalı görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'a "YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını" belirttiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile John Biden görüştü

"SOMUT VERİLER GELMEYE BAŞLADI"

Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından Biden'in ofisinden açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, "İki ülke arasında stratejik ilişki önemli. DAEŞ'e karşı mücadelede koordinasyonun artırılması ele alındı. Görüşmede Suriye'deki son durum ve Kıbrıs konusu ele alındı. Darbe girişimi soruşturmasına desteğe hazırız. Gülen'in tutuklanması talebiyle ilgili daha somut veriler gelmeye başladı. PKK'nın asker ve sivillere yönelik saldırılarını kınıyoruz" denildi.

Görüşmede Bozdağ, 15 Temmuz darbe girşimine yönelik yeni dosyalar iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PYD'nin de aralarında olduğu Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağı mesajını verdiği bildirildi.

Görüşmede ayrıca Suriye ve Kıbrıs konusu ele alındı.