Cumhurbaşkanı Erdoğan: IMF defterini kapattık
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE IMF DEFTERİNİ KAPATMIŞTIR"

"Türkiye, 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da Allah'ın izniyle açmayacaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş, ülkemizi IMF'e teslim etmek olacaktır." diye konuştu.

SEBZE FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Sebze fiyatlarındaki artışa değinen Erdoğan "Fiyatlara ayar çekme kararı aldık, gereken adımları atacağız. Gıdayı üreticiden tüketiciye aracı olmadan ulaştırma gayreti içinde olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: IMF defterini kapattık ViDEO

MADURO'NUN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı konuşmasında, "Maduro'nun yanındayız." mesajı da verdi.

Erdoğan "Venezuela senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş bir insana nasıl olur da burayı terk et git diyebilirsin? Seçime dahi girmemiş olana nasıl olur da sen o devletin başkanlığını teslim edersin? Hani demokrasi? Hani demokrattınız bu ne iştir? Böyle bir anlayış olabilir mi? İşte AB. AB'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Nedir bu zillet?'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: IMF defterini kapattık

Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölümler şu şekilde:

IMF YANITI: ALÇAK BİR FIRSATÇILIK

"Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerimiz bir parça düşüş gösterebilir. Satınalma partisine göre Türkiye bu yıl 13'üncülükten 12'nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerle bu desteği görüyoruz.

CHP ve onun uyduları kimi partiler aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF'ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, bunlar IMF'e gitti. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal'in böyle bir derdi yok. O SSK'yı nasıl batırdıysa, Allah böyle bir fırsatı vermez zaten.

İŞ BANKASI HAZİNE'NİN OLACAKTIR

İş bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır, bu Parlamento bu kararı alacaktır. Niye? milletin malı, Hazine'nin malı.

CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş, ülkemizi IMF'e teslim etmek olacaktır.

SEÇİLMİŞ BAŞKANIN UZAKLAŞTIRILMASINA İÇTEN İÇE DESTEK VERİYORLAR

Venezuela'da seçilmiş başkanın uzaklaştırılmasına içten içe destek veriyorlar. Bunlarda yerlilik, millik, dayanışma yok. Bunlar bölmek, parçalamak anlayışının varisleridir.

Venezuela senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş bir insana nasıl olur da burayı terk et git diyebilirsin? Seçime dahi girmemiş olana nasıl olur da sen o devletin başkanlığını teslim edersin? Hani demokrasi? Hani demokrattınız bu ne iştir? Böyle bir anlayış olabilir mi? İşte AB. AB'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Nedir bu zillet?

MARKETLERİN FİYATLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Gıdayı üreticiden tüketiciye aracı olmadan ulaştırma gayreti içinde olacağız. Fiyatlara ayar çekme kararı aldık, gereken adımları atacağız.

Bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor bunlara biraz daha bağırın diyorlar. Dün kabine toplantısında bunları konuştuk. Bazı çalışmalar geliştireceğiz.

Ağustos ayındaki sıkıntıların ardından ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğramıştır uğrayacaktır. Aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar vuruyor.

ARACI KOYMADAN TÜKETİCİ HALİNE GELİP HALKA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Bu işte çok farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıktığında oradaki üretici halinde alıp tüketici haline kadar gelen bu süreçte aracı koymadan tüketici haline gelip buradan halka ulaşmasını sağlamak en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırma gayreti içerisinde olacağız.

Biberiydi patlıcanıydı domatesiydi patatesiydi her şeyde bu fiyatlara biz gerekirse ayar çekme kararını aldık adımlarımızı atacağız. Atacağız çünkü vatandaşımıza ucuz sağlıklı ürünler vermeye mecburuz.''