Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti'nin yerel seçim kampanyası çalışması kapsamında bugün ilk durağındaydı.

CUMHURBAŞKANI BUGÜN 5 İLÇEYİ DAHA ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kağıthane'den başladığı miting programına; Bayrampaşa, Sultangazi, Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar'da devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

İLK DURAĞI OLAN KAĞITHANE'DEN HALKA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kağıthane'den halka seslendi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Erdoğan, "Bu seçimde Kandil, Pensilvanya'dan gelen talimatlarla listeler hazırlanıyor.

Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

MEZARA KADAR DEVAM ETTİRMEYİ NASİP EYLE

Ya Rabbi, bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle.

IMF İLE İŞİMİZ BİTTİ

IMF'ye borcumuz, göreve geldiğimizde 23 buçuk milyar dolardı. Taksitleri ödedik ve mayıs 2013'te ilişkimizi bitirdik. Bizim IMF ile artık bir ilişkimiz yok, borcumuzu ödedik, bitti o iş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

EKONOMİNİN PATRONU BENİM

Ekonominin patronu benim, belediye başkanı mı ülkenin ekonomisini yönetecek? Milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet 'Çanakkale geçilmez' dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir. İster içeride ister dışarıda olsun, bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

SURİYE MESELESİNİ SAHADA ÇÖZECEĞİZ

Suriye meselesini seçimden sonra masada değil, sahada çözeceğiz.

Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAYRAMPAŞA MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kağıthane'de yaptığı açıklamaların ardından Bayrampaşa'da halka seslendi.

Erdoğan, "Hep milli iradenin üstünlüğüne inandık. Ülkemizin demokrasisinin bugün bulunduğu düzeye gelmesi için çok emek verdik. Şimdi birilerinin Türkiye'yi, yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza gösteremeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

BELEDİYECİLİK KONUSUNDA RAKİBİMİZ YOK

Belediyecilik konusunda rakip tanımıyoruz.

BU AZGINLIĞI MİLLETİMİZ CEVAPSIZ BIRAKIR MI

Daha seçim sonuçları belli olmadan medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında, milleti tehdit etmeye, taciz etmeye, tahkir etmeye başladılar. Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır mı?

ALTERNATİF TRAFİK GÜZERGAHLARI OLUŞACAK

Vatan Caddesi-Mahmutbey Köprüsü arasındaki yolu rehabilite edeceğiz. Ulaştırma Kavşağı, Şehit Kamil Balkan Caddesi, Millet Caddesi, Eski Edirne Asfaltı, Otogar Bağlantı Yolu arasında yeni yol ve kavşak yapacağız. Bayrampaşa'da inşa edeceğimiz iki yeni tünelle ulaşım daha hızlı hale gelecek. Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Bayrampaşa, Esenler Tüneli ve Küçükçekmece Gümrük Yolu, Avcılar, Küçükçekmece Gölü Tüneli'yle birlikte Bayrampaşa'da alternatif trafik güzergahları oluşacak.

BAY KEMAL KOLTUĞU SAĞLAM TUTMANIN GAYRETİNDE

(İmamoğlu) Peki bunların gönderdiği aday? Proje, proje... Ondan İstanbul gibi bir şehre belediye başkan adayı olur mu? Bay Kemal'e göre olur. Niye? Bay Kemal'i zorlayacak birisi olmaması lazım. O, koltuğu sağlam tutmanı gayreti içinde. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz bu yola, 40 yıldır siyasetin içinde girdik, çekirdekten, gençlik kollarından geldik, tırnaklarımızla. Bunların hangisinin siyasette böyle bir geçmişi, tecrübesi, deneyimi var? Yok. Siz, İstanbul'da da bu kardeşinizi seçtiniz ve başbakan yaptınız, daha sonra cumhurbaşkanı yaptınız. O, ise kasetle geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

AK PARTİ İYİ HİZMET VERİR

Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, öfkemizi içimize gömeceğiz. Hepimizin yaraları olabilir, doğrudur ama biz 'Marifet iltifata tabidir.' diyeceğiz. Kim buraya daha iyi hizmet verir? AK Parti verir. O zaman desteğimizi vereceğiz. Biliniz ki hangi belediye başkanım veya milletvekilim benim halkımı üzerse, beni de üzmüş olur.

SULTANGAZİ MİTİNGİ

İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşim oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine... Sen (Sezai Temelli) ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun.

GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ

Şimdi de Fırat'ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Bütün hazırlıklar tamam.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

NEREDEN NEREYE

İstanbul'un su sorununu çözdüklerini dile getiren Erdoğan, "Nereden nereye? Şimdi bunlar başka bir şeyin peşinde. Bu ülkede Erdoğan ve yönetiminden kim rahatsız? İşte bunlar, terör örgütleri... Hepsinin tepesine bindik. Sınırlarımız boyunca terör koridoru kurmak isteyenler tabii ki rahatsız oldu. Ülkemizi IMF'ye teslim etmenin hazırlığı içindeler. Çünkü artık IMF yok. Kardeşlerim, 23,5 milyar dolar borçla devraldım. Ödedik, ödedik, ödedik Mayıs 2013'te hesabı kapattık. Merkez Bankamızın rezervi 27,5 milyar dolardı. Elhamdülillah 100 milyar dolarları aştık. Buralara geldik. Buraya durup dururken gelmedik.

ÜLKEYİ PARTİSİNİ BİLE YÖNETEMEYEN KILIÇDAROĞLU'NA MI BIRAKACAKSINIZ

Adeta çağ atlattık. Tabii bundan rahatsız oldular. Fakat bizler Filistin'den Arakan'a, Türkistan'dan Bosna'ya kadar tüm mazlumların, mağdurların yanında yer aldığımız için, zalimler rahatsız oldu. Çünkü bu kardeşiniz, 'dünya 5'ten büyüktür' dediği için rahatsız oldular. Peki karşımızdaki ittifak niye rahatsız oluyor? Çünkü bunların Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması, güçlenmesi diye bir dertleri yok. Tek dertleri var, 'Tayyip Erdoğan gitsin'. Tamam gitsin de milletimize ne teklif ediyorsunuz, kimi öneriyorsunuz? Ülkeyi, kendi partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi, emirleri Kandil'den alan eş başkanlara mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi ortaya çıkışından girdiği ittifaka kadar her şeyi karışık olanlara mı teslim edeceksiniz? Madem yerine talip değilsiniz Tayyip Erdoğan'ı gönderip de ne yapacaksınız? Aslında yapacakları belli. Türkiye'yi yeniden, bizden önceki istikrarsızlık, kaos, yoksulluk, yolsuzluk, yokluk, çöp, çukur, çamur dönemine geri götürecekler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.

SANDIĞA GİDİN

Muhakkak gidelim, gitmeyenleri de götürelim. Onun için ben sizi yarınki seferberliğe davet ediyorum.

ERDOĞAN'IN GÜNGÖREN MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sonraki durağı olan Güngören'e geldi. Erdoğan burada da önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

BU SEÇİM BAŞKA BİR ANLAMA SAHİP

Bu seçim, tıpkı son 6 yıldaki tüm kritik seçimlerimiz gibi, belediye başkanlarını belirlemenin ötesinde bir anlama sahip.

CHP ÇÖP, ÇUKUR, PİSLİK

CHP, çöp, çukur, çamur, pislik... İnşallah nasıl 94'te bunlara dersi verdiyseniz, CHP'de olan yerlerde yine bu dersler verilecek. Ankaramıza, İstanbulumuza, İzmirimize inşallah bu defa farklı sahip çıkacağız. Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak inşallah bu adımı atacağız.

TÜRKİYE'DEN KÜRDİSTAN DİYE BİR BÖLGE YOK

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Bay Sezai, terör sevicilerini de al, Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan'a git.

KÜRT KARDEŞLERİM BUNLARA OY VERMEYECEK

Şimdi benim Kürt kardeşlerim kendilerini aldatan bu sirk cambazlarına oy mu verecek? Ben biliyorum ki vermeyecek.

YASSIADA'YI AÇIYORUZ

Yassıada'nın, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü. CHP'nin aklına gelmez böyle şeyler. Yassıada'yı şöyle 3-5 ay sonra açıyoruz.

ERDOĞAN BAHÇELİEVLER'DE

Erdoğan Güngören Mitingi'nden Bahçelivler'e geçti. Bahçelievler halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada da coşkuyla karşılandı.

Başkaları gibi meydanlarda verdiğimiz sözleri unutmadan hepsini tek tek hayata geçirdik.

Kürt kardeşlerimizin sırtından menfaat sağlamaya çalışıyorlar.

Yarın, gelin sandıklarda bu kirli ittifaka, bu zillet ittifakına öyle bir tokat atın ki bir daha bunlar belini doğrultamasın. Burada ne ararsan var. Kandil var, çıkar var, menfaat var. İstanbul'da ne için acaba PKK'nın arkasında olduğu parti seçime girmiyor? Neden? Çünkü CHP'nin bunlar destekçisi ama listelerinden belediyelere sızmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar sizin iradenizin üstünde biz irade tanımazken, onlar ne yazık ki dağın teşvikiyle yeni bir irade oluşturuyorlar. İnşallah bugüne kadar nasıl ki bu yolu yürüdük, bundan sonra da demokrasiden taviz vermeden, meşruiyetten başka yöntemlere tevessül etmeden bu yolculuğumuzu sürdüreceğiz. En zor, en sıkıntılı zamanlarımızda biz, size geldik. Sizin çizdiğiniz rotada, sizin belirlediğiniz çerçevede mücadelemizi devam ettirdik. Birileri gibi sırtımızı eli kanlı örgütlere, CHP gibi elitlere değil, Kandil'e değil, milletimize dayadık, mutlak güç ve kudret sahibi olan Allah'a dayadık. 14 seçimin hepsinde bize sahip çıkan milletimize, her karış toprağında bir yiğidin uzandığı bu aziz vatana şükran borcumuzu ödemek için çalıştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

ERDOĞAN BAĞCILAR'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'da 358 bin kişi toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu Bağcılar halkına seslendi.

Son 50 günde Sivas'tan başlayıp Uşak'ta sona eren 59 il miting yaptık.

Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da 'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul programı

BU VATANA İHANET EDENLER HESABINI ÖDEYECEK

Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru kurdular. 100'ü aşkın vatandaşımızı şehit ettiler. Bu vatana ihanet edenler bunun hesabını ödeyecek.

31 Mart, ülkemiz ve şehrimiz için sıradan bir mahalli idareler seçimi olmaktan çıkmıştır. Kimin kimlerle bir araya geldiğini, yoldaşlık yaptığını, ittifak kurduğunu sizler de görüyorsunuz. Pensilvanya'nın ulaklarının ta okyanus ötesinden yaptığı açıklamaları, siz de izliyorsunuz. Daha seçimler bile olmadan nasıl FETÖ'cülerin heyecana kapıldığına, umutlandıklarına sizler de şahit oluyorsunuz.

İSTANBUL'A 17 YILDA 255 KATRİLYON HARCADIK

İstanbul'a 17 yılda 255 katrilyon lira harcadık.