Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL'e ara verebiliriz
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece TGRT Haber'in gündemdeki gelişmelerine ilişkin sorularını yanıtlarken OHAL'in ne zaman kaldırılacağını da değerlendirdi.

Erdoğan 24 Haziran seçimlerinin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına "neşter vurabilecekleri" ancak herhangi bir sıkıntı olduğu anda da OHAL'in tekrar getirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"24 HAZİRAN’DAN SONRA OHAL’E NEŞTER VURABİLİRİZ"

"OHAL’in getirilmesinin en önemli sebebi zaten terör odaklıydı. Tabii bu terör odağında birinci derecede FETÖ vardı, PKK vardı. Bunun yanında DEAŞ vardı. Bütün bunlara karşı biz OHAL’i yaparken, bundan 16 yıl önce geldiğimizde Türkiye’de yine bir OHAL var mıydı, vardı. Biz, o OHAL’i 1 ay içinde kaldırdık. Çünkü o OHAL teröre karşı değildi. Maalesef bölgeseldi. Bizimkiyse tamamen teröre yönelik. O dönemdeki OHAL’de hatırlayın fabrikalar grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemimizde fabrikalarda grev söz konusu değil. İki, OHAL’le biz bir defa terörle mücadeleyi rahatlattık. Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran’dan sonra OHAL’e neşter vurabiliriz."

"HERHANGİ BİR SIKINTI OLDUĞU AN OHAL TEKRAR GETİRİLEBİLİR"

Erdoğan herhangi bir durumda da tekrar OHAL'in getirilebileceğini şu sözlerle ifade etti: Ama şunu da söyleyeyim. Herhangi bir sıkıntı olduğu anda da OHAL tekrar getirilebilir. Şu anda bu sıkıntılar büyük ölçüde aşıldığı için buna bir ara verebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL'e ara verebiliriz

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)