Cumhurbaşkanı Erdoğan Rolls-Royce CEO'suyla görüştü
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rolls-Royce üst yöneticisi (CEO) Warren East'i kabul etti.

GÖRÜŞME 30 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 30 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rolls-Royce CEO'suyla görüştü

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut Rolls Royce'nin Turkiye ve dunyadaki faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

DÜNYADAKİ FAALİYETLERİ

İngiltere menşeli olan Rolls-Royce hava, kara ve denizde kullanılmak üzere entegre güç sistemleri tasarlayan, geliştiren ve üreten bir firmadır. (Rolls-Royce Holdings’in Rolls-Royce otomotiv firması ile bir ilişkisi bulunmamaktadır, Rolls-Royce otomotiv 1980’de Vickers’a satıldı, daha sonra da 1998 yılında BMW’ye satıldı.) Dünyanın en büyük ikinci uçak motoru üretici olan Rolls-Royce’un 2015 sonu itibarı ile gelirleri 20 milyar $ civarındadır. Toplam 54 bin çalışanı bulunan Rolls-Royce, 50’de fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİ

2009 yılında Tuzla’da denizcilik hizmetleri ofisinin, 2011 yılında da Enerji ofisinin açılmasının ardından, 2012 yılında Türkiye’deki kurumsal ofisini açan Rolls-Royce denizcilik ve havacılık sektörlerindeki müşterilerine çeşitli servisler sağlamaktadır. Rolls-Royce ayrıca iştiraki olan MTU Motor Türbin Sanayi Ve Ticaret A.Ş aracılığı ile Türkiye’de motor ve otomasyon sistemleri üretimi yapmaktadır. Rolls-Royce iştirakleri ile birlikte Türkiye’de toplam 174 kişi istihdam etmektedir. Firma Orta Asya’da yürüttüğü ticari faaliyetlerin kontrolünü de Türkiye’deki kurumsal ofisinden yürütmektedir. Diğer yandan Rolls-Royce İngiltere başta olmak üzere Singapur ve ABD’de kamu, üniversite ve özel sektör işbirliği ile kurmuş olduğu İleri İmalat Araştırma Merkezlerinin (Advanced Manufacturing Research Centre) bir benzeri olan "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi (Mükemmeliyet Merkezi)" kurmak için TÜBİTAK ile 5 Ekim 2015’te mutabakat zaptı imzalamıştır.

BAŞBAKAN YILDIRIM'LA DA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Rolls Royce CEO'su Warren East, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rolls-Royce CEO'suyla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rolls-Royce CEO'suyla görüştü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)