Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TUR" ile temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.

Erdoğan, ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gedi.

AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

Liderler görüşme öncesi basına kısa açıklamalarda bulundu.İlk sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli dostum, 2018'deki sık sık yaptığımız görüşmelerden sonra 2019'daki ilk görüşmeyi gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyim. Bu bölgesel güvenliği de olumlu istikamette etkiliyor. Astana süreci ile başlatmış olduğumuz üçlü zirveler; bunlarda gerçekten dünyanın ilgisini çeken görüşmelerimiz oldu. Görüşmemizle birlikte bu sürecin devamının çok daha faydalı olacağına inanıyorum.

100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

Özellikle turizmdeki hakikaten gelişmeler iki ülke halkı arasında çok çok önemli kaynaşmalara neden oluyor. Tabii sizinle aramıza çok büyük hedef koyduk; 100 milyar dolarlık ticareti hedefe ulaşmak." ifadelerini kullandı.

PUTİN: BÜYÜK STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZ GERÇEKLEŞECEKTİR

Rus lider Putin de, "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dostum sizin bu ilişkilerin gelişmesine ne kadar katkı sağladığınızı biliyoruz. Büyük stratejik ortaklığımız gerçekleştirilecektir" dedi.

Putin ayrıca, Erdoğan'la sık sık görüşmelerinin sonucunu aldıklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da

KREMLİN'İN AÇIKLAMASI

Rus ve Türk liderlerin bugünkü programına ilişkin bilgi veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin ve Erdoğan öncelikle yüz yüze görüşme yapacak. Ardından Rus ve Türk heyetlerinin katılımıyla çalışma yemeği formatında bir görüşme olacak. Son olarak liderler, basın toplantısı düzenleyecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da

"PUTİN GECE SAATLERİNDE OFİSTEN AYRILACAK"

Zirvenin akşam geç saatlerde tamamlanabileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Peskov, daha sonra Putin'in birkaç yurt içi görüşmesi olduğunu ve Rus liderin gece saatlerinde ofisten ayrılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da VİDEO

TÜRK - RUS İLİŞKİLERİ PRİZMASINDAN SURİYE ELE ALINACAK

Peskov, zirve sırasında Türk-Rus ilişkilerinin yanı sıra Türk-Rus ilişkileri prizmasından Suriye'deki durumun ele alınacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da

Günün önemli gelişmeleri VİDEO