Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"DARBENİN KARŞISINDAYIZ"

Mısır’da darbe yaptılar o günden bu yana darbeyi yapanlarla görüşmedim. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var. Hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık ve bundan sonra da olmayacağız, dünyanın neresinde bir darbeci varsa biz onların karşısındayız. Demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Sanıkta milli irade var, cumhur var. Bay Kemal onlarla beraber. Darbecilerle beraber olmayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil

SİYASETTE ÖLÇÜ HİZMET

Türkiye’de siyasetin ölçüsünü hizmet haline getiren AK Parti olmuştur. 81 vilayetimizin her birine getirdiğimiz hizmetler cumhuriyet tarihimizin tamamına yapılanlardan 5-10 kat fazladır. Erzurum da bu hizmetlerden yararlanmıştır. 23.5 katrilyon yatırım yaptık.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Şimdi size bir müjde veriyorum. Daha önce farklı bir şekilde düşünülen ama şimdi 1200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi’ni şehir merkezimize kazandırıyoruz.

HESABI SANDIĞA BIRAKIN

Birileri size Erzurum’un ihmal edildiğini söyleyecek. Siz onlara ne derseniz, bildiklerini okuyacaklar. Asıl hesabı sandığa bırakın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil

ÇUKURA GÖMÜLECEKLER

Bunları Cudi’de gömdük, Kandil’de gömdük, Gabar’da gömdük. Onlar çukur açtı biz onları çukura gömdük. Bundan sonra da gömeceğiz. Asla bizi bölemeyecekler, vatanı parçalayamayacaklar. Bu yola tevessül edenler de mezara gömülecekler.

HESAPLARI TÜRKİYE

Ülkemizi kuşatma girişimlerinin de gayesi aynıdır. Suriye, Irak sınırımızın gerisinde olanların gerisinde hep Türkiye’ye dair hesaplar var. Aslında hep Türk milleti ile hesaplaşıyorlar.

BİLİME YETERLİ ÖNEM

Millet olarak tarihe, sosyolojiye, antropolojiye yeterli önemi vermiyoruz. Sadece şu Erzurum’un sahip olduğu miras dahi yüzlerce bilim insanının çalışmasına yetecek düzeydedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabrımız sonsuz değil

ADANA MUTABAKATI

Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok. 1998’de Adana mutabakatı ile bunu imza altına aldık. Bu imza Türkiye’nin herhangi bir olumsuz gelişmede o topraklara girmesinin önünü açıyor. Ve bölücü örgüt mensuplarının da bize teslimini gerektiriyor. Baba Esed döneminde atılmış imzalardır. O yolculuk devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir.

SABRIMIZ SONSUZ DEĞİL

Fırat’ın doğusundaki tüm teröristleri temizleme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözleri sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Sınırlarımızın dibinde teröristleri ülkemizden korumaya değil, ülkemizi teröristlerden korumaya yönelik bir güvenli bölge ve tampon bölge tesisi sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz.

Müttefiklerimizden tek beklentimiz Türkiye’nin bu çabasına lojistik destek vermesidir.  Bu güvenli veya tampon bölgeyi kesinlikle, aksi takdirde biz oluşturacağız. Sahadaki fiili kontrolün bizde olması gerekiyor. Türkiye olarak bunun dışındaki tüm çözüm tekliflerine kapalıyız.

AK PARTİ ERZURUM ADAYLARI

Büyükşehir: Mehmet Sekmen

Aşkale: Ahmet Yaptırmış

Aziziye: Muhammet Cevdet Orhan

Çat: Melik Yaşar

Hınıs: Erdoğan Eren

Horasan: Abdülkadir Ayan

Karaçoban: Sedat Gümüş

Karayazı: Sedat Karaduman

Köprüköy: Osman Belli

Narman: Burhanettin Eser

Oltu: Celal Çelebi

Olur: Tahsin Oktay

Palandöken: Muhammed Sunar

Pasinler: Ahmet Dölekli

Pazaryolu: İbrahim Şahin

Şenkaya: Yavuz Bedir

Tekman: Mustafa Engin

Tortum: Ömer Hancı

Yakutiye: Mahmut Uçar

İspir: Ahmet Coşkun (MHP)

Uzundere: Hilmi Aktoprak (MHP)