Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a seslendi
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina ziyareti öncesi yaptığı konuşmada Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"ABD BAŞKANI KUDÜS'LE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI"

"Bugün malum Atina'ya gidiyorum. Görüşmelerimiz var. Oradan da yarın Gümülcine'ye geçecek oradaki kardeşlerimizle bir arada olacağız.

En önemlisi şu: TSİ ile dün gece Amerika başkanı Kudüs'le ilgili açıklama yaptı. Amerika başkanı, aslında BM 1980 kararını falan adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar Amerika ve İsrail'den başka dünyada hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında, ona aykırı bir adımı olmamıştır. Sadece bu iki ülke burada bu şekilde direnmiştir. Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a seslendi VİDEO

"EY TRUMP SEN NE YAPMAK İSTİYORSUN"

Kudüs, Müslümanların, Hıristiyanların ve kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar. Ağırlıklı olarak Müslümanların ilk kıblegahıdır. İlk kıblemizdir bizim Mescid-i Aksa. Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Kime yaranmak istiyorsun? Siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar.

Şu anda sayın Trump'ın bu açıklamaları mikser görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil. Çarşamba günü İİT dönem başkanı olarak tüm üyeleri İstanbul'da toparlayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum.

Papa ile de görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam ya da yarın sabah görüşeceğim. Onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin ile de görüşmemi yapacağım."