Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'i alıp pırıl pırıl yapacağız
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tersane İstanbul açılışında, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan: İzmir'i alıp pırıl pırıl yapacağız VİDEO

"AK PARTİ İZMİR'İ ALIP PIRIL PIRIL BİR HALE GETİRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Körfezi'nin şu anki durumunun pek de iyi olmadığını ifade ederek, "İzmir Körfezi'ne bakın. Haliç'in eski hali neyse İzmir Körfezi'nin hali de bu. İşte o yüzden diyoruz ki 'Belediyecilik AK Parti'nin işidir.' biz İzmir'i alalım, pırıl pırıl bir hale getirelim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'i alıp pırıl pırıl yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

30 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Erdoğan, "İşletme süresi 45+4 yıl, 49 yıl inşasıyla beraber. İhale bedeli 1 milyar 429 milyon lira olan tersane bedelinden 1 milyar 346 milyon dolar devlet sadece kira bedeli ve KDV elde edecektir. Ülkemizin kazancı daha da artacaktır. Doğrudan 15 bin dolaylı 49 bin olmak üzere 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır. Sit alanının tarihi değeri dokunarak kentsel ve ekonomik dönüşüm bir arada gerçekleştiriliyor. İnşallah yıllık ortalama 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz. İstanbul'umuzun marka değerini artırmakla kalmayacak turizme de artı değer katacaktır. Haliç Bilim Merkezi'nin yanı sıra bölgenin güzelliğine güzellik katacak bir eser daha kazanacaktır. Haliç'in çilesi çok. Bu projeyle Haliç dönüşüm yaşayacaktır.

NEREDE HAYIRLI BİR İŞ VAR KARŞISINDA CHP VAR

Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" biz de bununla övünmek istiyoruz. Avrasya Tüneli'ni mahkemeye taşıdılar, Marmaray'ı engellemeye çalıştılar, YSS Köprüsü'nün yapılmaması için sokak olayları tertip ettiler.

Nerede hayırlı bir iş var, karşısında CHP'yi görürsünüz. Atatürk Kültür Merkezi projesinde de yaptılar. Yine hedeflerine ulaşamadılar ama CHP bize 6 yıl kaybettirdi. İsteseler de istemeseler de AKM'nin temelini bir opera binası olarak attık. Bugün de bu işin temelini atıyoruz. Böyle bir zaman kaybı da olsa projenin bu aşamaya gelmesini önemli görüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'i alıp pırıl pırıl yapacağız

BİZE TARİH VE MEDENİYET DERSİ VERMEYE KALKTILAR

'Zulüm 1453'te başladı' diyenler bize tarih ve medeniyet dersi vermeye kalktılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'i alıp pırıl pırıl yapacağız

YILMADIK YOLA DEVAM EDİYORUZ

Burası İstanbul'un Fethi'nde kadırgaların Haliç'e indiği mekandır. Burada bugün temel atıyoruz. Her türlü provakasyonları denediler. Biz yılmadık  yola devam ettik, ediyoruz da.

YENİ BİR HATTI DAHA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Haliç'i bataklık olarak teslim aldık. Tekneler dahi yüzdürülemiyordu. Kötü koku sebebiyle bölgeden geçmek mümkün değildi. Haliç Kongre Merkezinin yerini sakatatçılardan aldık bugünkü haline getirdik. Haliç'i doldurup yeşil alana dönüştürmeye çalışanlar oldu. Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.