Erdoğan'dan ABD ve Rusya'ya: O silah yarın sizi vuracak
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi açılış törenine katıldı. Türkiye G20 dönem başkanlığında bir ilke imza atarak W20 (Women 20) kadın grubunu kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada ABD ve Rusya'nın PYD'ye yaptığı silah yardımını eleştirerek "Bugün desteklediğiniz teröristler yarın silahlarını size doğrultacak" dedi.

RUSYA VE ABD'YE AÇIK MESAJ

"IŞİD, PKK ve PYD gibi gruplar Suriye'nin kurtuluş mücadelesine karşı savaşan gruplardır. Kalkıyor bir terör örgütünün başındaki kişi bize 50 ton silah gönderildi daha da gönderilecek diyor. Sorduğumuz zaman IŞİD'e karşı savaşta kullanılacak diyor.

Erdoğan'dan ABD ve Rusya'ya: O silah yarın sizi vuracak VİDEO

SİLAHLARINI SİZE DOĞRULTACAKLAR

Teröre karşı olmak ahlaki bir duruştur. İşinize geldiği için desteklediğiniz terör örgütü yarın silahını size doğrultacak. Terörün karakteri ve cibiliyeti budur. El Nusra denilen örgütte DAEŞ'e karşı savaşıyor. Ama El Nusra'yı terör örgütü olarak kabul ediyorsunuz. İyi terör örgütü kötü terör örgütü diye ayrım yapıyorsunuz. Terör örgütünün iyisi kötüsü olur mu ya? Bugün desteklediğiniz teröristler yarın silahlarını size doğrultacak. "

Erdoğan'dan ABD ve Rusya'ya: O silah yarın sizi vuracak

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

KADIN İSTİHDAMI KONUSUNDA SOMUT ADIMLAR

"Türkiye olarak G20 dönem başkanlığını devraldığımızda önceliklerimizi 3 başlıkta topladık. Kadınların istihdamı konusunda somut adımlar atıyoruz.

Büyümeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kadınların iş gücüne katılması, ihtiyacımız olan büyümeyi elde etmede en önemli imkanımızdır. Bu fırsattan yararlanmak için neler yapılabileceğini beraberce tartışmalıyız. Kaliteyle birlikte kadın ve gençlerin önünü açabilmek, teknolojik gelişmelere imkan sağlamak da ancak kapsayıcı bir büyümeyle mümkündür.

10 YIL İÇİNDE 100 MİLYON KADIN İŞGÜCÜNE KAZANDIRILACAK

G20 ülkeleri olarak geçtiğimiz yıl aldığımız en önemli kararlardan birisi de kadınlarla ilgiliydi. Dünya genelinde 2025 yılına kadar kadın ve erkeklerin iş gücüne katılımları arasındaki farkı yüzde 25 oranında azaltma hedefini Türkiye olarak benimsedik. Bu hedefe ulaşmamız, 10 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon kadını iş gücüne kazandırmamız anlamına gelir.

KADIN ERKEK ARASINDAKİ DENGESİZLİK

BM'de kabul edilen sürdürülebilir 2030 gündemini tanımlayan bir belgedir. Bu yeni kalkınma gündeminin en önemli unsurların kadın erkek arasındaki dengesizliğin kaldırılmasıdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz zirve sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçirilmesi daha fazla olacaktır.

Kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesine, eğitim öğretimlerinin genişletilmesine ihtiyaç var. Nasip olursa bu ayın sonunda tüm bu açılımların yönetici kadınlarıyla Ankara'da toplantı yaparak yapılan tebliğleri bizzat kendilerinden dinleyeceğim. Ben de bu tebliğleri G20'de anlatacağım. Haydi kızlar okula kampanyası da bu projelerin hedeflerindendi.

TÜRKİYE TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARŞISINDADIR

Suruç saldırısı ve Ankara Garı önünde yaşanan katliamda toplamda 120 kişiyi kaybettik. Bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum Türkiye adı, amacı, yöntemi ne olursa olsun tümterör örgütlerinin aynı şekilde karşısındadır. Terörün karşısında olmak ahlaki bir duruştur.

ABD VE RUSYA'YA MESAJ: O SİLAHLAR SİZE DOĞRULTULACAK

IŞİD, PKK ve PYD gibi gruplar Suriye'nin kurtuluş mücadelesine karşı savaşan gruplardır. Kalkıyor bir terör örgütünün başındaki kişi bize 50 ton silah gönderildi daha da gönderilecek diyor. Sorduğumuz zaman IŞİD'e karşı savaşta kullanılacak diyor. O zaman el-nusra denen bir örgüt var o da IŞİD'e karşı savaşıyor. Bugün desteklediğiniz teröristler yarın silahlarını size doğrultacak."