Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arakan mesajı
AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arakan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arakan mesajı

"KİMSE KONUŞMASA DA BİZ HER YERDE KONUŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan'da yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Üç gündür Arakan'la ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak, devlet başkanlarını arıyorum. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ni aradım, onlarla konuştum ve bütün bu görüşmelerimle birlikte bir duyarlılık istiyorum. İnşallah ayın 19'undan itibaren Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanıyor. Orada bunları çok daha farklı bir şekilde dile getireceğiz ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan tüm dünyaya bunu anlatacağız, haykıracağız. İkili görüşmelerde bunları yine konuşacağız. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arakan mesajı

"ARAKAN'DA NE İŞİMİZ VAR DİYENLER BİLMEZ.."

Erdoğan, "Zaman zaman gazetelerde, televizyonlarda, sosyal medyada, 'Arakan'ın bizimle ne ilgisi var, bu işe niye karışıyoruz?' bu tür serzenişlerde bulunanları görüyorum. Bu tür ifadeleri dile getirenler, her şeyden önce tarihlerini bilmiyorlar, ecdatlarını tanımıyorlar. Bu çevreler, bizim Myanmar'da şehitliğimiz olduğunun dahi farkında değiller. Evet, belki bize Arakan coğrafi olarak uzaktır ama tıpkı Pakistan gibi, tıpkı Hindistan gibi, tıpkı bölgedeki pek çok başka yer gibi orası da gönül dünyamızın sınırları içindedir. Bunu böyle bilelim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arakan mesajı

"GÖZ YUMANLARIN HEPSİ, KATLİAMA ORTAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Arakanlı Müslümanlar değil, diğer etnik ve dini gurupların da çok ciddi baskı altında olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi maskesi altında yürütülen bu soykırıma göz yumanların hepsi de yapılan katliama ortaktır. Bu insanlara ormanda yolunu şaşırmış bir ceylan, bahçeye düşmüş kanadı kırık bir kuş, denizde zıpkın yemiş bir balık kadar değer vermeyen, ilgi göstermeyen dünya medyası da yaşanan katliamın ortağıdır. Arakan'da yarım asır önce 4 milyon olan Müslüman sayısını katliam ve baskılarla üçte birine indiren uygulamalara İslam dünyasının sessiz kalmış olması ise ayrı bir dramdır. Türkiye olarak biz bu konuda hassasiyetimizi dile getiriyor, uluslararası mekanizmaları harekete geçirmeye çalışıyor, bölgede insani yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Kızılay'ımızla, AFAD'ımızla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ancak bu katliamlara İslam dünyası bir bütün olarak tepki vermediği için gösterdiğimiz çabalardan yeterli neticeyi çoğu zaman alamıyoruz. Biz bu meselenin takipçisi olacak, Arakanlı Müslümanlara hem insanlık borcumuzu ödeyecek hem de Türk milleti olarak tarihten gelen vefamızı göstereceğiz. İmkan bulduğumuz yere kadar elimizle, buna gücümüz yetmediğinde dilimizle ve mutlaka kalbimizle kötülüğe karşı mücadele edeceğiz. Tüm bu yaşananlar bize şu gösteriyor, Türkiye olarak güçlü olmalıyız, Türk milleti olarak güçlü olmak zorundayız. Bu ülkede 80 milyon olarak bir ve beraber olmak zorundayız. Bu bayram bunu bize ısrarla gösteriyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)