Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında açıklamalar
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen programda gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor. Böylece pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık gerek partimizin diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başbakanı belli olacaktır. Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum."

DOKUNULMAZLIKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki oylamasına ilişkin, "Bir taraftan diyorlar ki 'hodri meydan'. 'Hodri meydan' diyorsanız o zaman açın önünü, gitsin yargıya, hepsi yargılansın. Burada kaçmanın bir anlamı var mı, yok. Çünkü bugün yargılanmasan yarın zaten yargılanacaksın. Ne zaman? Milletvekilliği bittiği anda gene yargılanacak. Bu işten kaçış yok, şimdi yargılan, hiç olmazsa Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinin başına dert olmayın." dedi.

"EVLERİNİZİ TAMİR ETMEYİN"

"Evlerini terk edenlere çağrım var; Evlerini tamir etmesinler. Bu yapıları biz yıkalım ve yeniden inşa edelim. Kentsel dönüşümü buralarda uygulayalım. Ondan sonra yeni evlerine gelsinler."

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI

"Obama partisinden ayrı mı? Partisinin başında. Öyleyse bu niye birilerini rahatsız ediyor?"

TÜRKİYE- İSRAİL İLİŞKİLERİ

"Gazzeli kardeşlerimizle de görüşmelerimizi yapıyoruz, adımlarımızı ona göre atıyoruz."

FORMUNU NASIL KORUYOR

"Basket var, koşu var, ağırlık çalışmaları var. Sabahları kapalı ve açık spor yapıyorum. Kilomu da korumaya çalışıyorum. Boyum 85, kilom 95."

EMİNE ERDOĞAN SORUSU

"Zaman zaman hanımefendinin (Emine Erdoğan) tavsiyelerine uyuyorum, zaman zaman kaçıyorum. Kendisinin uyguladığı kürleri ben uygulamıyorum tabi ki. Benim kürlerim farklı."

AZINLIK HAKLARI

Ülkesinden göç eden azınlık yurttaşların geri dönmesini arzu ediyoruz. Eşit vatandaşlık temel anlayışımızdır.

ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAKLARI

Ülkemizde engelliler hiçbir dönemde istihdam edilmediği kadar istihdam edilmeye başladı.

"AB İKİ YÜZLÜLÜK YAPIYOR"

"Vize verirler vermezler hiç önemli değil. Biz buraya vizeyle gelmedik. Avrupa'nın halkı Müslüman olan ülkelere tavrı değişik. AB iki yüzlülük yapıyor. Latin Amerika ülkelerine vize imkanı veriyorsun da Türkiye'ye niye vermiyorsun?"

"OPERASYONLAR SÜRECEK"

"Bazı enteller operasyonlarımıza laf söylemeye kalkıyor. Terör bitmeden operasyonlar bitmeyecek. Hiç endişeniz olmasın. Bizi izlemeye devam edin. Bu canilerin okul diye, hastane diye derdi yok; yakıyor, yıkıyorlar."

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

"Beşiktaş'ı kutluyorum. Beşiktaş hep deplasmanda oynadı ama performansıyla her zaman 'bu maçı alacağız' mesajı verdi. Galatasaray'ın Eurocup'ta olan başarısı bizler için Dünya Genelinde bir sınıf atlamasıydı. Çim sahada hiç oynamadım. Şeref Stadı'nda toprak sahada oynardık, oldukça zordu. Milli Takımın İlk maçına gitmeyi arzu ediyorum."