Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada, teröre destek veren ve bu nedenle görevden alınan öğretmenleri eleştirdi.

"Bunlar öğretmen değil, olsa olsa öğretmen kılıklı insan müsveddeleridir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi;

"İNSAN MÜSVEDDELERİ"

"Teröre sempatiyle bakan hatta militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensubu yok mu elbette var. Teröristlere destek verenler öğretmen değil olsa olsa insan müsveddeleridir.

Bu ülkenin yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimine yabancı eğitim-öğretim politikaları, maalesef çatışmacı, hastalıklı, çift kişilikli nesillerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Özellikle FETÖ, zamanın gerisinde kalan, toplumun temel değerlerinden uzak, jakoben, baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür.

Teröristle mücadele güvenlik birimlerinin, terörle mücadele tüm toplumun görevidir. Bir tek evladımızın dahi bu insanlık dışı örgütlerine eline düşmesine gönlümüz razı gelmez. Bu şer odaklarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Öğretmenlerimiz bu mücadelenin en ön saflarında yer almalıdır. "

Erdoğan: Bunlar öğretmen değil insan müsveddeleri VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

ÖĞRETMENLİK

"Kutsal olduğu kadar, mesuliyeti ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Sizler ailelerimizin şahsınıza emanet ettiği çocukları adeta bir nakkaş titizliğiyle işliyor, bilginizle birlikte kişiliğinizi de katıyorsunuz. Öğretmenlik tecrübe ve irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlama mesleğidir.

BU TOPRAKLARDA YAŞAMAK İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDEMELİSİNİZ

Medeniyetlere beşiklik yapmış, her bir şehri açık hava müzesi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda bırakın devlet olarak gelişmeyi, mevcudiyetinizi korumak için bile büyük bedeller ödemeyi göze almanız gerekir. 1071'den beri çetin mücadeleler yürüttük, halen de yürütüyoruz. Bu mücadele sadece cenk meydanlarında verilmedi. Esas mücadele ilim hayatında, eğitimde gerçekleşti.

FATİH SULTAN MEHMET'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Ecdadımız güçlü ekonomisi, adil yönetimi, bilim ve teknolojiye verdiği önemle büyük bir medeniyet kurdu. 3 kıta 7 iklimde yükselen medreseler ecdadımızın eğitime verdiği önemin en büyük ifadesidir. Bu sabah bir televizyon kanalında bir örneği gördük. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişi ile alakalı.Fatih'in İstanbul'a girişinde kadınlar çiçekleri atarken bir demet gülü Akşemsettin'e vermek istediler. Akşemsettin Fatih Sultan Mehmet'i işaret edince, dedi ki asıl fetih onundur, çiçekleri ona verin. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bizim tarihimizde kılıç ve kalem hep birlikte yol almışlardır.

ÇÖKÜŞ NEREDE BAŞLADIYSA DİRİLİŞ ORADA OLACAKTIR

Yitik kaybedildiği yerde aranır. Bunu unutmayacağız. Gerilememiz ve çöküşümüz hangi alanda başladıysa dirilişimiz de oradan olacaktır. İlim ve bilimde üstünlü kaybeden bir ülkenin ileri gitmesi mümkün değildir. Bu durmak, duraksamak gerilemekle değil yıkılmakla eş değerdir. İki günümüz birbirine denk olmayacak, bu millet daima kar eden bir millet olacak.

DURAKSAMAK YIKILMAKLA EŞ DEĞERDİR

İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden milletin ileriye gitmesi imkansızdır. Hele hele üretmeyen çalışmayan bir ülkenin içinde bulunduğumuz bu zor coğrafyada ayakta kalması bile mümkün değildir. Burada durmak duraksamak yıkılmakla eş değerdir.

FETÖ zamanın gerisinde kalan, toplumun temel değerlerinden uzak, jakoben bir eğitim politikasının ürünüdür. Sorgulayan bir nesil değil, acze düşen ve çok enterasandır, sıfatı profesör 'O bize şahdamarından daha yakın.' Her yerin profesör olsa ne olur? Sen bir ilim erbabı olamazsın, bitmişsin, tükenmişsin. 12 Eylül darbesinden sonra, özellikle 28 Şubat müdahalesinin ardından milletimizin zeki ve başarılı evlatları bu örgütün kollarına zorla itilmiştir. Sınav kazandırma, başarılı eğitim gibi sloganlarla ailelere nüfuz eden FETÖ nedeniyle kayıp bir nesil oluştu.

Teröristle mücadele güvenlik birimlerinin, terörle mücadele tüm toplumun görevidir. Bir tek evladımızın dahi bu insanlık dışı örgütlerine eline düşmesine gönlümüz razı gelmez. Bu şer odaklarına karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Öğretmenlerimiz bu mücadelenin en ön saflarında yer almalıdır.

Bizim öğretmenlerimiz, başta Gazi Mustafa Kemal başöğretmen olarak, bu toprakların vatan kılınması mücadelesini verdiler. Bizim buralardan bir şey almamız gerekmez mi?

Teröre sempatiyle bakan hatta militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensubu yok mu elbette var. Teröristlere destek verenler öğretmen değil olsa olsa öğretmen müsveddeleridir"