Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'e verdiği mülakatta, geçen ay Rusya'nın girişimleriyle varılan ‘çatışmasızlık’ anlaşmasının bir parçası olarak Türkiye’nin Suriye’nin İdlib bölgesine askeri birlik yerleştireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması

Erdoğan, Türkiye’nin stratejik ortağı olan ABD'nin başarısız bir darbe girişiminde bulunan Gülen'i iade etmesi gerektiğini belirtti.

ABD'YE PYD UYARISI

Erdoğan, Washington yönetiminin Suriye'de terör örgütü DEAŞ’la savaşan terör örgütü YPG güçlerini silahlandırmasının Washington ve müttefiklerine zarar verebileceği konusunda uyarıda bulundu. Haberde, Türkiye’nin YPG'yi yasadışı PKK’nın Suriye uzantısı olarak gördüğü de kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması

"ESED'İN İKTİDARDA KALMASINI CİNAYET OLARAK GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Esed'i Suriye'de iktidarda kalmasını cinayet olarak görüyoruz. Devlet terörü estiren biridir. 1 milyon insanı öldüren biridir. Kimyasal ve konvansiyonel silah kullanan birinin demokratik bir ülkede kalması düşünülebilir mi? Suriye halkı kendini yönetecek birini bulmalı. Suriye halkının en ideal şekilde çözeceğine inanıyoruz. Yapılan üçlü çalışmalardan sonra Astana süreci başlamıştır. Çatışmasızlık bölgesi ile ilgil iyi gidiyordu ancak merkezde hastanenin vurulması bizi endişeye sevk etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması VİDEO

"İRAN İLE GÖRÜŞMEM OLACAK"

İdlib'teki çatışmasızlık bölgesinde Rusya'nın güvenlik tedbiri var içerde Türkiye'nin tedbiri var. Pazartesi Putin ile görüşmem olacak. Trafik bu ara yoğun. 4 Ekim'de İran ile görüşmem olacak."