Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nisan ayı dış ticaret rakamları
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan nisan ayı dış ticaret rakamları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni'ne katıldı.

Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; nisan ayında ihracatın 15 milyar 273 milyon dolar, ithalatın ise 18 milyar 104 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ SİSTEMLİ ÇALIŞAMAMAK"

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Biz yapı olarak girişimciliğe, yenilikçiliğe açık bir milletiz. Peki buna rağmen neden hala hedeflerimizin uzağındayız? En büyük sorunumuz sistemli düzenli, sabırlı çalışmayı öğrenmekte zorlanıyor oluşumuz. Bir an önce neticeye ulaşmak için pek çok şeyi yarıda bırakıyoruz. Son yıllarda bu doğrultuda önemli mesafeler kaydettik."

"BEKA MÜCADELESİNDE ÖN SAFLARINDA YER ALIYORSUNUZ"

Bugün ortaöğretimden üniversitelere, iş dünyasından kültür ve sanata kadar her alanda gözle görülür bir inovasyon heyecanına şahit olunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizler, gerek ihracatımızın artırılması ve niteliğinin yükseltilmesi gerek diğer alanlarda ortaya koyduğunuz gayretlerle ülkemizin beka mücadelesinin en ön saflarında yer alıyorsunuz. Bunun için her birinize, ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz ihracatının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi, 83 bin üyesiyle Türk ticaret diplomasisinin sahadaki en büyük gücüdür. Bugün Türkiye dünyadaki 222 ülke ve bölgede ürünleriyle bayrak gösteriyor. Geçtiğimiz ay itibarıyla ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artarak 15 milyar 273 milyon dolara ulaşırken, ithalatımız yüzde 14,6 azalarak 18.1 milyar dolara geriledi. Böylece dış ticaret açığımız yüzde 57,8 azalarak 2 milyar 831 milyon dolar olarak gerçekleşti."

Erdoğan: İhracatımız %5,4 artarak 15 milyar dolara ulaştı VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)