Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup

Kremlin Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazdığını açıkladı.

İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ

Kremlin Sözcüsü'nün açıklamasına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e Rusya'yla ilişkilerin normalleşmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e mektup

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca,  terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu söyledi ve hayatını kaybeden Rus pilotun ailesinin acısını paylaşarak "Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum" dedi.

İSRAİL'LE İLİŞKİLER..

Türkiye, İsrail'e şartlarını kabul ettirerek ilişkilerin normalleşmesi yolunda mutabakata varmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile yapılan mutabakata ilişkin yaptığı açıklamalarda Rusya'yla da ilişkilerin normalleşeceğinin sinyalini vermişti.

İBRAHİM KALIN MEKTUBUN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin konuştu.

"KUSURA BAKMASINLAR"

Kalın mektupta Erdoğan'ın, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek,"Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum” ifadelerini kullandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti.