Erdoğan'ın enerji santrali açılış töreni konuşması

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir'de Polat Enerji Geycek Rüzgar Enerji Santrali'nin açılış töreninde konuştu.

"Eğer işimiz batıdaki derecelendirme kuruluşlarına kalsa bize yağmurlu havada bir bardak su vermezler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürü;

"Türkiye sürekli riskli gösterildi. Hatta son ekonomik kriz sonrası, yerle yeksan olmuş kimi ülkeler bizim üzerimizde tutuluyor. Hepsi yalan. Bunların hiçbirine eyvallahımız olmadı. Biz onlara rağmen yatırım çektik. Ama bunu kendi içimizdeki bir takım kurumlarımıza anlatamadık. Faiz oranı enflasyon ön görüsünün iki katı. Böyle bir çarpıklık olabilir mi? İnşallah bunların hepsi düzelecek."

Erdoğan: İşimiz Batıya kalsa bize yağmurlu havada su vermezler İZLE

"ENERJİ YATIRIMLARINDA ÖNCELİK ÖZEL SEKTÖRÜN"

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bir ülkenin refah seviyesi düzeyi için enerji tüketimine bakılır. Doğalgaz ve petrol yerine kömüre dayalı termik santraller, jeotermal santralleri ikame edeceğiz. Siz bakmayın çevrecilerin termik santralleri, kömürü kötülediklerini. Almanya ve ABD'de en çok kullanılan santral kömürdür.

Buradaki dert Türkiye'nin gelişmesini engellemek. Rüzgar enerjisiyle Türkiye bizim dönemimizde tanıştı. Biz çevreciyiz. Biz 3.5 milyar ağaç ve fidan diktik. Bunun 600 milyonu da gelişmiş ağaçtı. Enerji yatırımlarını da önceliği özel sektöre veriyoruz.

Açılışını yaptığımız bu tesis yenilenebilir enerji kaynaklarından. Bir taraftan enerji üretimini arttıyoruz, bir yandan da su kaynaklarını çoğaltıyoruz.

KIRŞEHİR'İN RÜZGARINI DA KAZANDIK

Geçmişte büyüklerimiz hep şunu söylerdi dereler için 'Su akar Türk bakar' derlerdi. Ama şimdi ne yapıyoruz 'Su akar Türk yapar' diyoruz. Şimdi bir taraftan barajlar, hidroelektrik santrallerle enerji üretimini arttırıyoruz içme suyu kullanma suyu bunları üretiyoruz. Aksi takdirde durumumuz felaket olabilirdi.

20 milyon ağaca tekabul eden emisyon özelliği ile şuanki santralin üretecği enerji ile doğalgaz faturamızdan yılda 40 trilyon tasarruf edeceğiz. Bu tesis ile zaten zengin olan Kırşehir'in esen rüzgarını da kazanmış oluyoruz.

DARBENİN HEDEFİ EKONOMİYDİ

Büyüyen güçlenen Türkiye zorlukları aşarak kararlılıkla ilerliyor. Bundan rahatsız olanlar var. Türkiye’yi 70 cente muhtaç olduğu o günlere döndürmek isteyenler var. Darbe teşebbüsünün hedeflerinden biri de ekonomimizdi. Ekonominin lokomotifi olan iş adamlarımızdı. Başta enerji bakanımız olmak üzere bu alanda görev yapan kamu personeli de hedefler arasında yer alıyordu.

Biz buradaki asıl amacı biliyoruz. Amaç türkiye’yi ekonomik olarak çökertmekti. Enerji projelerimize darbe vurmaktı. Toplanan vergilerin tamamının tek başına faiz ödemelerini karşılayamadığı dönemleri yaşadık türkiye’de. Biz ülkemize o günleri bir daha asla yaşatmamakta kararlıyız.

İŞİMİZ BATIYA KALSA YAĞMURLU HAVADA SU VERMEZLER

Merkez bankasının uyguladığı faiz oranları konusundaki itirazlarımı her platformda dile getiriyorum. Faiz ödemesine giden her fazla kuruş milletin hakkının gasbıdır. Faize giden o para, nereye gidecek söyleyeyim. Bu kaynak, aynen burada olduğu gibi yatırıma dönüşecek, istihdama dönüşecek.

Diyorlar ki yatırım notumuz zarar görür. Eğer işimiz batıdaki derecelendirme kuruluşlarına kalsa bize yağmurlu havada bir bardak su vermezler.

Türkiye sürekli riskli gösterildi. Hatta son ekonomik kriz sonrası, yerle yeksan olmuş kimi ülkeler bizim üzerimizde tutuluyor. Hepsi yalan. Bunların hiçbirine eyvallahımız olmadı. Biz onlara rağmen yatırım çektik. Ama bunu kendi içimizdeki bir takım kurumlarımıza anlatamadık. Faiz oranı enflasyon ön görüsünün iki katı. Böyle bir çarpıklık olabilir mi? İnşallah bunların hepsi düzelecek.