Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alnından öptüğü genç konuştu
İHA

Darbe girişimine karşı duruşunun sembol isimlerinden biri de 18 yaşındaki Ahmet Onay oldu. 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda darbecilere tepki gösterdiği sırada yaralanarak yere yığılan Onay’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alnından öpmüştü.

"BİZE EĞİLMEK YAKIŞMAZ"

Erdoğan’ın o sırada kendisine söylediklerini hiç unutmayacağını ifade eden Onay, “Reis bana ‘ayağa kalk, bize eğilmek yakışmaz’ dedi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alnından öptüğü genç konuştu

F-16'LAR GEÇİŞ YAPMAYA BAŞLADI

Atatürk Havalimanı’ndaki bekleyişleri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını gördüklerini belirten Ahmet Onay, bu andan sonra yaşananları şu şekilde anlattı: “Cumhurbaşkanımız havalimanına indiği esnada herkes biraz daha dikkatli olsun şeklinde duyuru yapıldı. O anda F-16’lar alçak geçiş yapmaya başladı. Yaşımız daha genç. Biz savaş nedir? Darbe nedir? Görmediğimiz için, bomba attıklarını zannettik.

"YARALANDIĞIMI HİSSETMEDİM"

Takım elbisemin ceketini kafama sararak VIP girişinin oradan içeriye atladım. İçeriden sopa vasıtasıyla camları kırarak vatandaşı ileri doğru aldık. Olayın sıcaklığından dolayı yaralandığımı hissetmedim. Sonradan koluma ve bacağıma baktığımda kan gördüm.

"CUMHURBAŞKANIMIZI GÖRMEK İSTİYORUM"

Hasan Ceylan isimli bir abiye o esnada kurban olurum ne olur bu bacağımı sarın. Ben Cumhurbaşkanımızı görmek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza dualarımızı iletmek istiyoruz. O esnada kendisi de ’Kardeşim sana şeref sözü, Cumhurbaşkanımızı yanına getireceğim’ dedi.

Erdoğan havaalanında yaralı vatandaşı alnından öptü VİDEO

CUMHURBAŞKANI ALNINDAN ÖPTÜ: AYAĞA KALK BİZE EĞİLMEK YAKIŞMAZ

Yaklaşık 5-10 dakika sonra bir gürültü oldu. Kafamı kaldırdığımda Cumhurbaşkanımız eğilerek alnımdan öptü. Kulağıma, ‘Ayağa kalk. Bize eğilmek yakışmaz’ dedi. Ondan sonra da ben hastaneye kaldırıldım. 1 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Tekrar meydanlara döndüm. Cumhurbaşkanımızın ikinci çağrısına kadar da meydanları boşaltmayı düşünmüyoruz.”

Erdoğan'ın alnından öptüğü o genç konuştu VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)