Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü
ensonhaber.com

Kendilerine gelince Türkiye'nin tüm iç meselelerine karışma hakkı varmış gibi davranan ve demokrasi bekçisi kesilen Avrupa, seçim telaşesi ile esip gürlüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gurbetçi Türklere yönelik seçim boykot çağrısı Almanya'da taban bulmasından korkuyor.

"MÜDAHALEYE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Herford'da gerçekleştirilen parti mitinginde konu ile ilgili konuştu, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz." dedi. Müdahale edilmesine göz yummayacaklarını açıklayan Merkel, herkesi özgürce oyunu vermeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü

EGEMENLİĞİMİZE MÜDAHALE

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, konuya ilişkin RedaktionsNetzwerk medya grubuna yaptığı açıklamada, "Egemenliğimie eşi benzeri görülmemiş bir müdahale! Erdoğan'ın Almanya'daki seçim kampanyasına müdahale etmesi, Alman halkını birbirine düşürmeye çalıştığını gösteriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü

ALMAN CEM'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine bir tepki de, Türkiye aleyhtarı her taşın altından çıkan Alman Yeşiller Partisinin Eş Başkanı Cem Özdemir'den geldi.

Seçimlere beş hafta kala yapılan boykot çağrısını biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Demokrasi yanlısı olup, Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü

ALMAN KÜSTAHLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanya'da büyük bir hazımsızlığa yol açarken, ırkçısıyla, demokratıyla, sağ ve solcusuyla siyasetin her kesiminden konuya ilişkin açıklamalar geliyor. Açıklamarını küstahlık boyutuna getiren Hristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, "Federal seçimler için seçim direktifleriyle Boğaziçi'ndeki despot sınırları aşıyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü

Erdoğan'ın katlanılamaz bir şekilde Alman iç politikasına karıştığını söyleyen Scheuer, "Erdoğan Türkiye kökenli Almanları beşinci sütunu haline getirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN ÖLÇÜYÜ KAÇIRDI"

Konuya ilişkin bir diğer tepki de SPD (Sosyal Demokrat Parti) lideri Martin Schulz da bir tweet ile tepki gösterdi."Erdoğan ölçüyü tamamen kaçırdı" diyen Schulz ayrıca, "Özgür ve demokratik Türkiye için mücadele edenlerin daha da çok yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı Almanları köpürttü