Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Endonezya konuşması
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Endonezya'da Milli Güvenlik Akademesi'nde konuştu.

YAPTIKLARININ DİNİMİZDE YERİ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Suriye'de rejim yüzünden insanlar ülkelerini terketti. 4 milyon insan ülkesini terketti. Yarsı bizim ülkemizde.  Bize maliyetleri 6 milyar doları geçti. Terör örgütlerin yaptıklarının dinimizde asla yeri yoktur.  Türkiye içinde bulunduğu zorluklara rağmen, terörle mücadelesini sürdürüyor. Türkiye'yi ısrarla bu terör örgütüne destek veriyormuş gibi göstermeye çalışıyor. Batı ve dünya ülkeleri, Türkiye gibi hassas olmamıştır.

Demokrasi ve insan hakları konusunda Avrupa Birliği standartlarını ulaşan bir ülkeyiz. Burada birşeyi hatırlatmak istiyorum. Bakınız 300 bini Irak'ta olmak üzere 1.7 milyonu Suriye'de olmak üzere 2 milyon mülteciyi ülkesinde barındıran bir Türkiye var.

Avrupa'nın tamamına bakınız onlar 200 bin kişiyi bile ülkelerinde barındıramıyorlar. Hatta Ege'de denizde boğulmaları için zemin hazırlıyorlar.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Dünya 5'ten büyüktür. Bu 5 ülke ne diyorsa o oluyor. Birinin hayır dediği iş olmuyor. Bugün Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar dünyanın tüm bölgelerini etkileme gücüne sahip.

Mezhep farklılıklarını bir kenara bırakmalıyız. Bizim tek derdimiz var: İslam, İslam, İslam.. İslam’a gölge düşürülmesini kabul edemeyiz.

ATEİST TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEYENLER

Terörü kaynağına ve kimliğine bakmaksızın reddetme iradesini hep birlikte göstermek mecburiyetindeyiz. Ülkemde mezhep farklılığından dolayı ateist terör örgütlerini destekleyenleri görüyoruz."