Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat mitingi konuşması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

17 YILDIR KİMSEYİ ARAMIZA SOKMADINIZ

"Tokat'ın ilçelerindeki, köylerindeki, mahallelerindeki bütün vatandaşlarıma bu muhteşem meydandan selamlar ediyorum. Şu muhteşem katılımınıza, coşkunuza, sevginize, heyecanınıza ortak oluyorum. Sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. sizi ne zaman ziyaret ettiysem beni çok iyi karşıladınız, çok güzel ağırladınız. Tokatlılar olarak her seferinde bu kardeşinizi bağrına bastınız. 17 yıldır hiç kimseyi aramıza sokmadınız. Hiç kimsenin gönül bağımızı zedelemesine fırsat vermediniz.

31 MART'TA YİNE SİZLERİN DESTEĞİNİ İSTİYORUM

24 Haziran'da bu davaya, bu harekete ve elbette Cumhur İttifakı'na çok güçlü destek olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kardeşinize sahip çıktığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Rabbim aşkımızı, muhabbetimizi, dayanışmamızı kem gözlerden korusun. Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. 31 Mart'ta yine sizlerin, yine Tokat'ın desteğine ihtiyaç duyuyorum. Oyunu bozmak için Tokatlı kardeşlerimizden oy istiyorum, destek istiyorum. Suriye, ekonomide, terör örgütleri üzerinden kotarılan oyunu bozmak için oyunuzu istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat mitingi konuşması

İLLER ARASINDAKİ AYRIMI RAFA KALDIRDIK

31 Mart inşallah şimdiden aziz milletimiz için, Tokat için hayırlara vesile olsun. Bugün 17. ildeyim, ilçeleri saymıyorum. Ve devam ediyorum. 31 Mart inşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisi olsun. Tüm ülkede gönül belediyeciliğinin müjdecisi olsun. Milletimizle birlikte dünyanın tüm mazlum halkları için verilmiş gür bir mesaj olsun. Tokatlı kardeşlerimin talep ve istekleri Ankara'daki bürokrasi dehlizleri arasında kaybolup gitti. Ta ki AK Parti iktidarlarına kadar. İller arasında öz, üvey ayrımı yapan zihniyeti de, vatandaşlar arasında makbul, makbul olmayan ayrımını rafa kaldırdık.

TOKAT'A 13 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Batıdaki imkanlardan doğudaki insanımızın da faydalanmasını istedik. İstanbul'daki, Ankara'daki hayat standardına Sivas, Tokat, Yozgat'taki insanımızın da sahip olsun istedik. Benim Tokatlı gencim iş bulmak için gurbete gitmek mecburiyetinde olmasın istedim. Benim Tokatlı engelli vatandaşım maddi sıkıntı çekmesin, ailesine yük olmasın istedik. Esnafım, sanatkârım işini büyütmek, üretimini arttırmak istediğine kendisine destek olabilecek bir el bulmasını istedik. Tokat'ta yılların ihmalini giderdik ve tarihinin en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık. Son 17 yılda Tokat'a 13 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat mitingi konuşması

15 BİN KAPASİTELİ STAT YAPACAĞIZ

Seneye Almus'a 250 kişi kapasiteli yeni yurt binaları açıyoruz. Tokat, Niksar, Turhal, Erbaa'ya gençlik merkezleri inşa ettik. Tokat'a 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapacağız. Tokat'a millet bahçeleri kazandırıyoruz. Tokat'ta 136 bin metrekarelik alana Ballıdere Millet Bahçesi, Turhal Millet Bahçesi'ni yapacağız. Bunları biz yaptık. 150 yataklı Turhal Devlet Hastanesi, Artova Hastanesi'nin inşaatı da devam ediyor. İmar barışıyla 47 bin vatandaşımızın sıkıntısını çözdük.

120 ESERİ RESTORE ETTİK

Tokat Selçuklu ve Osmanlı'nın cami, medrese, han, hamam, bedesten, kervansaraylarla ilmek ilmek dokudğu bir tarih şehri. Son 17 yılda Tokat'ın bu tarih hazinesini biz yeniden ayağa kaldırdık biz. Bu konuda evladınız, milletvekiliniz Yusuf Beyazıt kardeşimizin gerçekten çok büyük emekleri oldu. Burada vakıf, tarihi eserler ayağa kalktı. Ali Paşa Cami, Yazmacılar Hanı, Niksar ve Tokat medreseleri gibi toplam 120 tarihi eseri restore ettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tokat mitingi konuşması

YENİ HAVALİMANI SENEYE HİZMETE SUNULACAK

Tokat'ın Ballıca mağarasını yurt içi ve yurtdışında tanıtımını yapıyoruz. 79 senede 16 kilometre bölünmüş yol yaptık. Tokat çevre yolunu, Almus yolunu, Başçaftlik-Aybastı-Reşadiye ayrım yolunu inşallah bu yıl tamamlıyoruz. Tokat-Turhal arasına yeni bir demiryolu yapmak için çalışmalara başladık. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı inşallah önümüzdeki sene hizmete sunmayı planlıyoruz. Turhal Barajı inşasında yarı yolu geçtik. İnşası süren tesislerle 81 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız.

BİZE İHANET EDENLER, BAŞKALARINA DA İHANET EDER

İnşallah 31 Mart'tan sonra çok daha büyük hamleler yapacağız. Bazı yola beraber çıktığımız arkadaşlarımız maalesef onlara makam, mevki verilirken her şey iyi güzeldi ama, öyle bir gün geldi ki' sen biraz dinlen, buraya başkasını koyalım' dediğimizde bir bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başkasının trenine bindiler. Bu kader, dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet ederler. 31 Mart'ta giderken gerekli dersi gerekenlere vereceğinize inanıyorum."