Cumhurbaşkanı Gül TÜSİAD'a gitti

Cumhurbaşkanı Gül TÜSİAD'a gitti

Başbakan Erdoğan'ın 'vatan hainliği' ile suçladığı TÜSİAD, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet etmişti. Gül de hükümet ile arasında gerginlik bulunan TÜSİAD'ın bu davetini geri çevirmeyerek kabul etmişti. Gül, bugün Ankara'da toplanan TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuştu. Gül konuşmasında, TÜSİAD'la gurur duyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül TÜSİAD'a gitti

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

"İş dünyamızın bütün temsilcilerine, dernek ve vakıflarının hepsine daima kucak açıyorum. Şüphesiz ki çatı kuruluş TOBB Başta olmak üzere tüm iş alemini özellikle yurtdışı gezilerine davet ediyorum.

Her ne kadar 2000′li yıllara kadar siyasi ve ekonomik büyük krizler yaşandıysa da, demokrasi dışı müdahaleler olduysa da trend özel sektörü öne çıkartan bir şekilde devam ediyor. Bundan sonra da böyle olacak.

İşadamları eli taşın altında olan insanlardır. Ay sonunda siz maaş ödüyorsunuz. Hazine devletten ödenmeyecek bunlar. Bir gecede insanların fakirleştiği, borçların arttığı günlerdir. Bütün bunları siz geçmişte yaşadınız.

Bunları hafızamızdan atamayız. Şirketlerinizin bilançolarını yaparken sene sonu kar mı zarar mı ediyorunuz bilemez haldeydiniz. Bunun kıymetini bilip nasıl daha iyiye taşınabileceğinizi düşünmeniz gerekiyor."

TARTIŞMAYI BAŞLATAN SÖZLER TÜSİAD'DAN

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, 23 Ocak'ta yapılan genel kurul toplantısında yaptığı açıklamada "Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen, yargı mekanizması AB normlarında çalışmayan, düzenleyici kurumlarının bağımsızlığına gölge düşen, vergi cezaları veya başka türlü cezalarla şirketlerinin üzerinde baskı kurulan, ihale yasası onlarca kez değiştirilen böyle bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN "VATANE İHANETTİR" DEMİŞTİ

Yılmaz'ın yaptığı bu açıklamaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şu sözlerle yanıt vermişti: "Kalkıp da TÜSİAD'ın başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir. Sen küresel sermaye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın."