Cumhurbaşkanı Gül'ü kızdıran alkış

Cumhurbaşkanı Gül'ü kızdıran alkış

Cumhurbaşkanı Gül'ü kızdıran alkış! Balıkesirde olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazını kılmak için camiye girerken alkışlayanları 'Burası yeri değil' diye uyardı.

ATATÜRK'ÜN İLK VE TEK HUTBE OKUDUĞU CAMİDE CUMA NAMAZI

BALIKESİR'de ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İl Emniyet Müdürlüğü'nün, “Karesi Umut Ateşi Projesi kapsamında müzik eğitimi verdiği roman gençlerin, Valilik Binası'ndaki mini konserini dinledikten sonra Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra, Atatürk'ün ilk ve tek hutbe okuduğu Zağanos Paşa Camisi'nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Gül, hayatın durduğu kentte caddeleri dolduran kalabalığı selamladı.

BURADA ALKIŞ YOK

Camiye girişte kendisini alkışlayanlara, “Burada alkış yok" diyerek uyaran Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta, “Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında Milli Kuvvetler Caddesi'nde bir süre yürüdü. Büyük izdihama neden olan yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Gül, Balıkesir Sanayi Odası'nın, Gala Yaşam Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Öğle yemeğinin de verildiği ödül töreni sırasında, Şehit Mehmet Çakıcı'nın eşi Gülbeyaz ile 12 yaşındaki engelli oğlu Atakan Çakıcı da masada bulundu. Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı, törendeki, açılış konuşmasında, “Dünyayı etkileyen kriz sonrası Türkiye belli bir toparlanmaya girmiştir. Ama gene de önümüzdeki yılların Türkiye için hayati önemi olduğunu unutmamak gerekiyor. İnsanımızın karşı karşıya kaldığı bazı sosyo ekonomik çarpıklıkları gidermemiz gerekiyor. Gelir dağılımındaki uçurumu kapatamazsak bile daraltmamız gerekiyor. Bugün Türkiye, farklı ve etken bir dış politika çizmektedir. Eksen kaymamıştır ama esnek olmuştur. Ülke menfaatlerine göre esneme kabiliyeti göstermektedir. Yeni durumlara göre, uygun vizyon uygulamaktadır. Önümüzdeki dönemde sürekli seçimler olacak, bu nedenle ekonomik reformlar siyasetin gerisinde kalmamalıdırö dedi. Yırcalı, Türkiye'nin, Avrupa Birliği üyesi bir ülke olmasını temenni ettiklerini, herkesin hedefi olduğunu dile getirdi.