Cumhurbaşkanı güzellik uzmanlarıyla buluştu
ensonhaber.com

cb

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde güzellik uzmanlarıyla buluştu.

Cumhurbaşkanı, burada düzenlenen "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"KÜLLİYE'NİN KAPILARI HER MEZHEPTEN İNSANIMIZA AÇIK"

"Burası milletin evi. Sizin eviniz. Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi'nin kapıları milletin kesiminden, her mezhepten, her meşrepten insanımıza sonuna kadar açıktır. Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne muhtarlardan akademisyenlere, mülki idare amirlerden sendikacılara, engellilerden sporculara, müftülerden diplomatlara, sanatçılardan ihracatçılara her kesimden insanımız gelmiştir. Bugün de emekleri, alınterleriyle çalışarak iş hayatında yer alan siz güzellik uzmanı esnaflarımızla birlikteyiz.

"BİZİM MEDENİYETİMİZ GÜZELİ, İYİYİ İNŞA EDER"

Özellikle "Daha güzel bir Türkiye için evet" dediğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bizim medeniyetimiz güzeli, doğruyu, iyiyi, hayırlıyı inşa eden bir medeniyettir. Rabbim insanı yaradılmışların en şereflisi ve dolayısıyla en güzeli olarak tanımlıyor. Sevgili peygamberimiz bizlere hep güzelliği tavsiye etmiştir. Mevlana Hazratleri de "Güzel bakan güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır" diyer. Güzelliğin övüldüğü bir yerde insanlığın güzelliğinin ihmal edilmesi düşünübelir mi? Kendi medeniyetimizin ve kültürümüzün sınırları içinde bu çalışmaların yürütülmesini ben çok isabetli buluyorum.

Cumhurbaşkanı güzellik uzmanlarıyla buluştu

"16 NİSAN'DAN SONRA DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE OLACAK"

Pek çok kişi 16 Nisandan sonra ne olacak sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyim daha güzel bir Türkiye olacak. 14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu bize bugün saldıran konuşuyor. Neydi o göreve geldik, başbakan oldum, 100 günlük bir program. 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı. Hamdolsun kişibaşı milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Adama sormazlar mı 10 yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 500 dolarlarda niye süründürdünüz diye sormazlar mı?"

BAKANLAR KURULU KARARINI İMZALADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazların kullanılması ve bu belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararı imzaladı.