Cumhurbaşkanı: Uber'in başındaki kişiye randevu vermedim
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 ulusal ve 250 yerel radyoda yayınlanan program Uber-taksi çekişmesi hakkındaki soruları yanıtladı. Uber'i Türkiye'ye sokarak taksicilerin sıkıntıya düşürülmeyeceğini belirten Erdoğan, "Taksicilik zaten oturmuş bir sistem" dedi.

Sunucun "Taksi-Uber kavgasında tavrınızı taksiden yana kullandınız. Şu kısa mesafe, hizmet kalitesi, müşteriye iyi davranma, aracın temiz olması gibi konularda taksici arkadaşlara mesaj vermenizi rica edeceğim." şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, "Sen verdin. Verdiğin mesaja aynen katılıyorum." dedi.

"TAKSİCİLERİ SIKINTIYA DÜŞÜREMEYİZ"

Taksicilere seslenen Erdoğan, "Araçların temizliği, müşteriye iyi davranılması, ücret politikaları vesaire bunlarda hassas olunması çok çok önemli. Ubermeselesine gelince Uber'i ben taksicilerimiz karşısında çok farklı bir oyun olarak görüyorum. Taksicilerimizi de Uber politikasına yedirmemek gerekir. O organizasyonun patronu olan benden randevu istedi, vermedim. Çünkü bizde şu anda taksicilik sistemi zaten oturmuş bir sistem. Dolayısıyla buraya ülkemize şimdi bir de Uber'i sokarak taksicilerimizi bir sıkıntıya düşüremeyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı: Uber'in başındaki kişiye randevu vermedim VİDEO