Erdoğan'dan ABD'yle vize krizine ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak için Ukrayna'ya gitti.

Ukrayna'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, ABD ile yaşanan vize krizine değindi.

AYNI METİNLE CEVAP VERİLDİ

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı, "Vize kararı çok üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığı yetkililerimiz konuyu duydukları anda muhattaplarını aramışlardır. Bakanlarımız bana konuyu ilettikleri anda şunu söyledim: Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir,  kabile devleti değildir. Mütekabiliyet ilkesi gereği aynı metinle oradaki Büyükelçiliğimiz açıklamayı yaptı. Süreç bundan ibarettir." dedi.

Erdoğan'dan ABD'yle vize krizine ilk yorum VİDEO


İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

"Stratejik ortağımız Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün artıyor. 2012'de gerçekleşen vize muhafiyetinin ardından bu yıl ise kimlikle seyahat uygulamasını başlattık. Bu ziyarette ilişkilerimizi kapsamlı şekilde değerlendirme imkanı bulduk.

Erdoğan'dan ABD'yle vize krizine ilk yorum

KIRIM'IN YASA DIŞI İLHAKINI TANIMIYORUZ

'Türkiye'nin Ukrayna'nı Kırım dahil toprak bütünlüğünü önemsediğini birinci ağızdan tekrar dile getirdik. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz.

UKRAYNA İLE İLİŞKİLER GÜÇLENDİRİLDİ

2015 yılında Poroşenko ile ikili ticaretimizi 2023 yılı itibariyle yüksek bir seviyeye çıkarma kararı aldık. Bugün de 10 milyar dolar seviyesine çıkarma kararlılığını gösterdik. Arzu ettiğimiz seviyeye çıkarmak için çok çalışacağız. Bu konuda öncelikli olarak serbest ticaret anlaşmasını bir an önce sonuçlandırmalıyız. Bugün ayrıca çifte anlaşmaların imzalanmış olmasından memnuniyet duyuyorum."