Cumhurbaşkanı ve Başbakan Kayseri'de
Ajanslar

eR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Toplam yatırım bedeli 587 milyon lira olan hizmetin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül kardeşimizin adına bir müze ve kütüphane açılışı yaptık. Tek tek şu açılış töreninde nelerin olduğunu sayacak değilim.

KAYSERİ'DEKİ ÜNİVERSİTELERİMİZ SÜREKLİ GELİŞİYOR

Bu arada Kayseri Büyükşehir belediyemiz 52 trilyonluk yatırımla Kayseri Bilim Merkezi, Güneş Enerji Santrali'ni, elektrik altyapı projelerini tamamladı. Keptaş'a hizmet binası, Kepez'de futbol sahası, kadın ve gençlik merkezleri ile çeşitli altyapı projeleri bulunuyor. 232 trilyon lirayı bulan bu yatırımların resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz. Kayseri'deki üniversitelerimiz yeni yatırımlarla sürekli gelişiyor, büyüyor. Çeşitli hizmet binaları ve onkoloji hastanesi, hizmet binları, öğrenci binalarının projelerini tamamladık.

14 YIL ÖNCE YOLA BURADAN, KAYSERİ'DEN ÇIKMIŞTIK

Eskiler evvel refikyk badel tariyk derler. Yani önce yol arkadaşınızı sonra da onu seçince yola çıkacaksınız. Yıllarca Abdullah Gül kardeşimle beraber yürüdük bu yollarda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada Kayseri'de yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık. Unutmayın 4+4+4 buradan sapmak yok. Çok çalışacağız. Başarılarınızla inşallah en güçlü okullara, en güçlü üniversitelere girmeye namzetiz değil mi?

FETÖ'CÜLER 15 TEMMUZ'DA BİZİ ESİR ALMAYA ÇALIŞTI

Biz Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, hiçbir güç bizi eğiltemedi. 15 Temmuz'da bunlar ne yaptılar biliyorsunuz. Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Ama bilmiyorlardı ki, hesapların üzerinde bir hesap var. O da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabını bilmediler. Millet o hesabı bozdu. F-16'lar, helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.

Erdoğan: Sırtını PKK'ya dayayanlar hapse girince feryat etmeye başladı VİDEO

NEREDE PENSİLVANYA'DA KUYRUĞUNA TAKILANLAR NEREDE?

Bu ülkede paçavraları bu milletin karşısına çıkanlar burada tutunamazlar. Bu millet şehitin kanından rengini aldı. 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Bu vatanı parçalamaya kalktılar. Şehitlerimiz oluyor, şüphesiz ki taşı bağrımıza basıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı canana bütün varımı alsın da Hüda, etmesin beni vatanımdan dünyada cüda. Bu topraklar vatandır. Öyle paralel falan yok, tek devlet. Nerede? Pensilvanya'da! Hadi gel! Kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıyorsunuz? Hepsi dünyanın dört yanına dağıldılar! Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Şehitlerimizin haklarını, gazilerimizin hakkını alacağız, bunu böyle bilesiniz.

BENİ NE GEORGE NE DE HANS! BENİ MİLLETİM İLGİLENDİRİR

Bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa. Şu anda bu işin yolu şu: Parlamento. Parlamentoda, sayın Başbakan burada. Aynı şekilde muhalefet CHP, MHP onlar da ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda şimdiden ilan ediyorum, bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Kolay mı? Neymiş George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne Corç, ne Hans, beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der? Allah ne der? Biz buna bakarız. Görevimiz bu. Kayseri bizim canımız ciğerimiz.

SIRTINI PYD'YE DAYAYANLAR..

Sırtını PKK'ya PYD'ye, YPG'ye dayayanlar hapse girince feryat etmeye başladılar. FETÖ ile Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarparak darmadağın oldu. Bizi yıkamayanlar ekonomik darbeyle nasıl yıkarız bu yola girdiler. Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, dolarsı, eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Rusya, Çin, İran biz buralarla alışverişimizi yerli parayla yapmak üzere çalışmalara başladık. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmak için görüşeceğiz. Merkez Bankalarına talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. "