Cumhurbaşkanı'ndan Hazinedar açıklaması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa yolculuğu öncesi havalimanında açıklama yaptı. Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevden el çektirilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın sorulması üzerine şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı'ndan Hazinedar açıklaması

"DEMEK Kİ BİR SU KAÇAĞI VAR"

"Biliyorsunuz İçişiler bakanlığının bir sürekli olarak mülkiye müfettişleriyle yaptığı kontroller vardır. Zaman zaman özel mülkiye müfettişleri çıkarmak suretiyle yapılan kontroller vardır. Bunlar  sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin verdiği bilgiler olacağı gibi daha çok istihbarat üzerine yapılan atılan adımlardır. Belediye başkanlığı yapanlar bilir. Yapmamış olanlar bilmez. Benim belediye başkanlığım döneminde mesela sürekli odalar tahsis ettiğimiz mülkiye müfettişleri vardı. Ama tabii bundan bi haber olan çıkıp konuşuyor. Orası çok çok önemli değil asıl önemli olan bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki su kaçağı var.

Cumhurbaşkanı'ndan Hazinedar açıklaması VİDEO


"ATAŞEHİR'DE NE OLDUYSA BURADA DA BU"

Şu anda da bu atılan adımlarla Ataşehir'de ne olduysa burada da bu oluyor. Ve bize gelen bilgiler çok daha farklı. Fakat işadamlarımız bakın açık konuşuyorum ; vatandaşlarımız kendisinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman yüzleşmeye var mısın dediğimizde bir çoğu kaçıyor. 'Benim bu işim kalır'. Hem gelip şikayet ediyorsun hem suçüstü yapalım dediğimiz zaman da bundan kaçarsanız biz burada hakikaten görevi suisitimal edenleri nasıl ortaya çıkaracağız? Burada da böyle bir süreç söz konusu. Yurt dışan çıkma vs tüm bunların hepsi içişleri bakanlığımız kendi yasal haklarıdır. Bu yasal hakkını hukuk içinde kullanmıştır.

"HAZİNEDAR'IN AİLESİ İÇİN MANİ BİR DURUM YOKSA ÖNÜ AÇILIR"

Orada galiba benim çocuklarımın da yurt dışında olduğu imkanı oldu vs gibi. Buraya bir düzeltme yapmamız lazım. Benim çocuklarımın gitmesi sayın belediye başkanını en kaliteli okullarda okuttum mantığından hareketle değil benim çocuklarım öz vatanında okuma hakkı olmadığı için yurt dışına giti. Çok çok yüksek olmasına rağmen. Mesele erkek oğlum kat sayı engeline takılarak -Boğaziçi tutuyordu puanı- burada farklı bir üniversiteye girme imkanı oldu. Biz de yurt daşına gönderdik. Kızlarım başörtüsü sebebiyle okuma hakkından mahrum oldular. Onları da bundan dolayı abisinin yanına gönderdik. Onlar da yine en saygın üniversitelere girerek lisansüstü masterini da yaptı büyük kızım. Küçük kızım da yine İngiltere'de master yaptı. O da orada aynı şekilde dönüşünü yapmış oldu. Farklı farklı yakıştırmalar yapıyor. Ailesiyle ilgili konularda yurt dışına çıkışı engel olmadıktan sonra böyle bir engelleme yapacağına ihtimal vermiyorum. Bakınımızla konuşuyorum. Mani durum yoksa önü de açılır."