Cumhurbaşkanı'nın AK Parti grubundaki konuşması
ensonhaber.com

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nun ardından AK Parti'ye üye olan ve geçtiğimiz günlerde yeniden Genel Başkan seçilen Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de.

Erdoğan, Meclis'te Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak grup toplantısında partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

"BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİME TEŞEKKÜR EDERİM"

En son 22 Temmuz 2014 günü burada sizinle birlikteydim. Tam 1044 gün sonra burada bu salonda sizlerele olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında birlikte olacağız. Özellikle Merkez Yürütme Kurulu ve grup toplantılarına katılmaya çalışacağım. Cumhurbaşkanı olduğum için katılamadığım toplantıları ise Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım kardeşim katılıp yürütecektir. Sayın Binali Yıldırım'a şahsım ve milletim adına bugüne kadar yaptıkları için teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı'nın AK Parti grubundaki konuşması

Erdoğan'dan FETÖ'cüleri koruyan ülkelere rest VİDEO

"AK PARTİ CUMHURİYETÇİDİR, DEMOKRATTIR, YERLİDİR, MİLLİDİR"

Birileri kabul etmetebilir ama sosyal hayatın da bir matematiği olduğuna inananlardanım. AK Parti demokrattır, cumhuriyetçidir, yerlidir, millidir. Bu yüzden sadece milletin ne dediğine ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Her fırsatta hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın gönlünü kazanmaktır diyoruz. AK Parti mazlımların ve mağdurların partisidir.

"AK PARTİ'NİN ATTIĞI ADIMLARI HANGİNİZ ATTINIZ?"

AK Parti aynı zamanda muhafazakardır. Bununla birlikte açık söylemek lazım devrimci bir partidir. Batı ne diyordu "AK Parti sessiz devrim gerçekleştirmiştir" Türkiye Cumhuriyet döneminde en çok yeniliği bizim dönemimizde yaşamıştır. Hak ve özgürlükler anlamında AK Parti'nin attığı adımları acaba hanginiz attınız? Siyasal partilere yaşam hakkı vermediniz, bizi bile kapatmaya çalıştınız.

"CİZRE VE YÜKSEKOVA DAHA GÜÇLÜ ŞEHİR OLACAK"

Bu milletin fertlerini birbirne düşman ettiğiniz sürece bu millet size bu ülkede iktidar vermez, vermeyecektir. 25 havalimanımız varken bu sayı 59'a çıktı. Burada milletvekilimiz yok buraya havalimanı yapmayalım demedik. Şırnak ve Cizre'ye şehir sözümüz var. Bu bir kentsel dönüşümdür. Olay sadece valiliğin ve bazı kurumların taşınmasıdır. Şırnak Cizre ile Hakkari Yüksekova ile buluşarak daha güçlü bir şehir olmanın fırsatını yakalayacak.

Cumhurbaşkanı'nın AK Parti grubundaki konuşması

FETÖ'CÜLERİN YARGILANMASI

FETÖ'nün kahpe iz sürücülerine bu ülkeye teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı. Bizler bütün şehitlerimizin ailelerine bu mahkeme kararları ile hakların iade-i itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere karşı da yargı kararları deyip bunları da onların önüne koyacağız. Şimdi de dünyaya sesleniyorum; Eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunları da inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız, iade ettiniz ettiniz etmediğiniz zaman da kusura bakmayın. Men dakka dukka. Biz de bunu yaparız.