Cumhuriyet 46 Türk'ün kurtarılmasına sevinemedi

101 gündür IŞİD'in elinde bulunan ve MİT'in başrol oynadığı operasyonla Türkiye'ye getirilen 46 kişi ülkeyi sevince boğdu.

MUHALİF BASIN SEVİNEMEDİ

Gazetelerin manşetleri burnu bile kanamadan kurtulan 46 Türk'ün yurda gelmesini mutlulukla karşılarken, başta Cumhuriyet olmak üzere hükümete muhalef gazeteler 46 Türk'ün yaşadıkları korku dolu günleri manşetlere çekti.

Cumhuriyet 46 Türk'ün kurtarılmasına sevinemedi

101 gündür yapılan çalışmaları ve son operasyonun detayları ortaya çıkıyor. Türkiye'nin tamamında 46 Türk'ün Türkiye'ye gelmesinden dolayı büyük bir sevinç yaşanıyor. Aralarında 11 aylık Ela bebeğin de olduğu grup aileleri ile özlem gideriyor. Türkiye bu sevince odaklanmışken, muhalif gazeteler ise hükümete sorumluluk yüklemek için rehinelerin IŞİD'in elinde çektiklerini manşetlere taşımaya devam ediyor.

İŞTE GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ

SEVİNMEK YERİNE ACIYI HATIRLATIYORLAR

Bu gazetelerden biri de Cumhuriyet. Gazete, 46 Türk'ün özgürlüğe kavuşmasına sevinmek yerine, çok sonra konuşulması gereken aşamaları şimdiden manşetlere çekerek IŞİD'in elinde geçen 101 günün acısını hatırlatıyor.

MUTLULUĞU GÖRMEZDEN GELDİLER

Gazete, "101 KARANLIK GÜN" manşetiyle çıktığı bugünkü sayısında "IŞİD'in elindeki rehineler kurtuldu ama sürece ilişkin pek çok nokta hala sır" spotuyla 46 Türk'ün mutluluğunu görmezden geldi.

İşte Cumhuriyet'in bugünkü manşeti

(Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)Cumhuriyet 46 Türk'ün kurtarılmasına sevinemedi