Cumhuriyet başörtülü adaylara taktı
ensonhaber.com

Türkiye'nin son birkaç yılına kadar gündemini işgal eden başörtüsü yasağı artık kimsenin gündeminde değil. Çünkü Meclis dahil olmak üzere kamu kurumlarına başörtülü kadınlar rahatlıkla girebiliyor, mesleğine uygun bir iş seçerek o işi yapabiliyor. Yani kimse başörtüsü diye bir gündem üzerinden tartışma yürütmüyor..

CUMHURİYET'İN ESKİ ALIŞKANLIĞI, BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ

Kısacası başörtüsü bir kadının işini yapmasında artık bir kriter değil, Meclis de buna dahil. Ancak Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesi hala başörtülü/başörtüsüz ayrımıyla körükleme yapmanın peşinde. Şimdi ise konu Meclis'e girme durumu olan milletvekillerinin başörtüsü..

Cumhuriyet başörtülü adaylara taktı

Cumhuriyet, "milletvekili adayı olarak gösterilen 99 kadın aday arasında 42 türbanlı aday var" şeklinde bir haber yaptı. Daha önce başörtüsü yüzünden mağdur edilen ve bunu AİHM'ye taşıyan isimlerin aday gösterildiği de habere eklendi.

NUR SERTER TASFİYE OLDU, CUMHURİYET GÖRMEDİ

Cumhuriyet'in sayfasında yer vermediği bir isim vardı; CHP'li Nur Serter.. Öğrenci kızların başörtülerini çıkarmaları için kurulan ikna odalarının mucidi Nur Serter, CHP'de çizik yiyen isimler arasında yer alırken, başörtüsü mağduriyeti yaşayan kişiler Meclis'in kapısını araladı. Ancak Cumhuriyet bu gerçeği görmezden gelerek kimsenin gündeminde olmayan başörtüsünü okurun gözüne sokmak için sayfalarına taşıdı.