Cumhuriyet davasında 7 tahliye

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tahliye edilen isimler: Bilet Utku, Kakan Kara, Musa Kart, Turhan Günay, Önder Çelik, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluğuna devam kararı verildi.

DAVA 11 EYLÜL'E ERTELENDİ

Duruşma 11 Eylül 2017 tarihine ertelendi. Mahkeme Başkanı, "Bu davayı bu yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

SAVCI MÜTAALASINI VERMİŞTİ

Cumhuriyet Gazetesi davasında alınan savunmalar ve taleplerin ardından duruşma savcısı taleplere ilişkin mütalaasını açıkladı. Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Öz hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmesini, Turan Günay hakkında ise direkt tahliye kararı verilmesini talep etti.

Savcı Akın Atalay, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savcı, mütalaasında gazeteci Ahmet Şık’ın tutukluluk halinin devamını talep ederken “İddianamede belirtilen ve bir bütün olarak değerlendirilen Twitter hesabındaki paylaşımları, Cumhuriyet.com.tr de yayınlanan ve firari sanık Can Dündar’ın MİT TIR’ları haberinde olduğu gibi PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin nihai amacı doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ulusal ve uluslararası mecrada terör örgütlerine lojistik destek sağlayan, destek veren devlet olduğu yönünde algı ve izlenim yaratmaya yönelik paylaşım ve beyanları” ifadelerini kullandı.