Cumhuriyet gazetesi rakıdan daha mı değersiz isyanı

Cumhuriyet gazetesi rakıdan daha mı değersiz isyanı

Cumhuriyet kapanma tehlikesine karşı fiyatına rekor sayılabilecek bir zam yaptı. Hürriyet'in 75 kuruş Vatan'ın 50 kuruş gibi fiyatlarla satıldığı Türkiye'de Cumhuriyet gazetesi uzun süredir 1 TL'ye satılıyordu. Cumhuriyet son olarak yüzde 50 gibi bir zamla fiyatını 1.5 TL'ye çıkardı.

Aynı zamanda sürekli okuyucu kaybeden gazetede bugün Nusret Ertürk imzalı 'isyan' yazısı yayınlandı. "Cumhriyet'in gerçek dostları" başlıklı yazıda Ertük, gazetenin erimesinin nedenini bulmak için öncelikle satışlarda bir düşme olup olmadığını ve gazeteyi bırakanların çıkıp çıkmadığını sorguladığını ifade etti.

HAYRİ BEY CUMHURİYET'İ BIRAKMIŞ

Bununla birlikte gazetecisine "Cumhuriyet'i bırakanlar oldu mu?" sorusunu yönelttiğinde 'Hayri Bey' cevabını aldığını ve şoke olduğunu vurguladı. Nusret Ertürk devamında şunları söyledi;

SABAH CUMHURİYET AKŞAM RAKISINI ALIRDI

Hayri Bey'i kırk yıldır tanırım. Sabah Cumhuriyet'i alırdı eline, akşam rakısını. İkisi vazgeçilmeziydi Hayri Bey'in. Şimdi topal kaldı...

BİR KADEHİN ONDA BİRİ KADAR DEĞERİ YOK MU

Peki "Cumhuriyet değerleri elden gidiyor! Bu millet daha uyanmadı" nasıl diyeceksiniz Hayri Bey? Masraftan kısma gerektiyse, başka bir kalem bulamaz mıydınız Hayri Bey? Bir Cumhuriyet'in bir kadeh rakının onda biri kadar değeri yoksa, siz kendinizi var mı sanıyorsunuz Hayri Bey?

Hayri Bey'lere "Hayırsız beyler" desek yeridir.

Cumhuriyet'in gerçek dostları, her koşulda onun yanında olandır.