Cumhuriyet Koleji FETÖ'cü çıktı

FETÖ bağlantılı 1061 özel okul kapandı. Aralarında anaokulu da var, lise de. Bu okullarda okuyan 131 bin öğrenci devlet okullarına yönlendirildi. Kapatılan okullar arasında İstanbul Kağıthane'deki Cumhuriyet Koleji de var.

İKİ ÇOCUĞUNU GÖNDEREN VELİ

Bu okula çocuklarını önümüzdeki eğitim yılı için kaydettiren velilerden biri E.B. İsminin açık olarak verilmesini istemiyor. İki oğlu için erken kayıt döneminde okula 48 bin TL ödeyen baba E.B, okulun kapanmasıyla birlikte çocuklarını ikinci bir özel okula kayıt yaptırmak zorunda kaldı. Parasını alıp almayacağı ise belli değil. E.B., yeni okula da 52 bin TL ödedi.

Cumhuriyet Koleji FETÖ'cü çıktı

Cumhuriyet Koleji’nin İstanbul’da üç farklı yerde okulu bulunuyor. 1996 yılında Berk Dersaneleriyle başlayan süreç, dersanelerin kapatılmasıyla birlikte 2015'ten sonra da okul olarak devem etti. İlk öğrencilerini de bu yıl almaya başladı.

E.B'nin iki oğlu var. Büyük olan, bu yıl 5.sınıfa başlayacaktı; küçük olansa anaokuluna. Aile, ortaokula başlayacak oğulları için okul arayışına girdi. Zaten özel okulda okuyordu ama aile oğullarının farklı okulda okumasının yerinde olacağına karar verdi. Oğulları, özel okulların açtığı yeterlilik sınavlarına girdi. En yüksek bursu veren okulu tercih etmekte de zorlanmadılar. O okul, Cumhuriyet Koleji idi.

Cumhuriyet Koleji FETÖ'cü çıktı

ATATÜRKÇÜ BİR EĞİTİM..

Al Jazeera'ye konuşan baba E.B, Cumhuriyet Koleji’ni tercih etmelerinin bir diğer nedeni olarak da oğullarının Atatürkçü bir eğitim alacağı beklentisi olduğunu söylüyor: “Biz, Atatürkçü bir aileyiz. Cemaat okullarına hiç bakmadık bile. Oğlum, Bahçeşehir, Bilfen, İstek Vakfı okullarının sınavlarına girdi. Bu okul, en yüksek bursu verdi. Kendim internetten araştırma da yaptım. Fethullah Gülen ile hiçbir bağ görmedim açıkçası. Benim gibi çok sayıda veli var, bu durumda. Bakın, Cemaat ile mücadelede 17/25 Aralık bir milâtsa; bu okul 2015 yılında öğrenci almaya başladı. Cemaat okulu olsa okul açmaya devam etmezler diye fikir yürüttük. Zaten, okul farklı yerlerde iki kolej daha açtı, aynı yıl. Biz bunlara güvenmiştik.”

"EVE YAKINDI VE LAİK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

Bir başka veli A.E’nin üç oğlu var. İki oğlu anaokulunda, bir oğlu da 5.sınıfa geçti. Anne A.E de isminin yazılmasını istemedi. O da çocuklarını Cumhuriyet Koleji’ne kaydettirdi. Okul ücretini erkenden ödeyen velilerdendi. Kapatılan okula ödediği bir meblâğ var. Geri alıp alamayacağı belli değil. A.E., konuyla ilgili şunları söyledi;  “Bu okulu tercih etmemizin nedeni eve yakındı ve lâik olduğunu düşündük. Önce inanamadım. Çok şaşırdım. Hiç beklediğim bir şey değildi. İhtimal vermezdik. Her sınıfta rehber öğretmen vardı. Kabul etmek çok zor oldu. Ücret yüksekti 31 bin 200 TL idi. Oğlum, okul kabul sınavına girdi ve yüzde 50 burs aldı. Eğitim ücreti 17 bin 500’e indi. Şubat ayında yaptık kaydı. İlk etapta 3 bin 400 TL yatırdık. Geri kalanını kredi kartıyla taksitlendirdim. Dolayısıyla her ay ödüyorum. 14 bin 500 TL borcum kaldı.”