Cumhuriyet yazarının Arap düşmanlığı

nilgün cerrahoğlu

Türkiye'de yıllardır süregelen Arap düşmanlığının son örneği de Cumhuriyet yazarı Nilgün Cerrahoğlu oldu. Cerrahoğlu, Arap turistlerin Büyükada'yı istilaya uğrattığından şikayet etti.

Ayrıca faytona binememesinin nedenini de yine Arap turistlerin oluşturduğu kalabalığa bağlayan Cerrahoğlu şunları yazdı:

Bilgisayarın başına aslında seçim değil, şöyle hafif bir “Büyükada” yazısı için oturmuştum… Ne de olsa ramazan dolayısıyla “ada”nın son sakin günlerini yaşıyoruz.

"ARAP İSTİLASI BAŞLAYACAK"

Ramazan boyunca ara veren “Arap istilası”; bayramın ilk gününde adayı tüm hızıyla yeniden teslim alacak. Benim gibi eski tüm “ada müdavimleri” için bu, kasvetli bir geri sayım anlamına geliyor.

"FAYTON BULMAK KABUSA DÖNÜŞTÜ"

Çünkü Arap turistler adaya adım atar atmaz, güneşin en tepede olduğu acımasız öğlen saatlerinde bile bizler için “fayton” bulmak bile bir kâbus halini alıyor ve uzak bir “seraba” dönüşüyor. Kıyıdaki lokantalar, kahveler; haremlik-selamlık masalarla doluyor.

"RAMAZAN'DAN SONRA ÇIKARMA YAPACAKLAR"

Çarşı içinde yürümek; işten çıkış saati Karaköy köprüsünde yol almaya benziyor. Adanın tüm çehresi ve doğası değişiyor. Ramazan biter bitmez; Avcılar, Büyükçekmece, Eminönü, Kartal, Maltepe, Yalova ve hatta taa İzmit'ten adaya yolcu taşıyan gemiler, bitişik düzen sırayla yapılan iskelelere yanaşacak ve her yıl adayı batırırcasına girişilen büyük çıkarma başlayacak. Şimdilik sadece martı çıkarması yaşıyoruz...

Cumhuriyet yazarının Arap düşmanlığı