Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a tepki

Cumhuriyet Vakfı’nın eski Başkanı ve gazetenin eski İmtiyaz Sahibi Berin Nadi, ölümünün 15. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Cumhuriyet’in mevcut Başkanı ve İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Vakfı’na yönelik baskıları anlattı, vakfın eski üyeleri Alev Coşkun ve Mustafa Balbay’ı hedef aldı.

OPERASYONA ZEMİN HAZIRLADILAR

Cumhuriyet’in ele geçirildiği yönündeki açıklamaları ile operasyona zemin yarattığı belirtilen iki ismi hedef alan Erinç, “Alev Coşkun ücret alan tek yönetim kurulu üyesiydi, Balbay gazete aracıyla yurt gezileri yapıyordu; ihbarcılar bugünkü durumun yolunu açtı” ifadelerini kullandı.

MAAŞ ALAN TEK İSİM

Orhan Erinç, Cumhuriyet Vakfı aleyhine dava açan eski başkan yardımcısı Alev Coşkun’a şu sözlerle yüklendi: “Cumhuriyet Vakfı’nın eski başkan yardımcısı Alev Coşkun’un 12 kişilik Cumhuriyet Vakfı yönetiminde aylık ücret alan tek yönetim kurulu üyesi olduğunu kimse bilmiyor. Biz de söyleme gereğini duymamıştık. Alev Coşkun’un vakıftan ayrılması, başkan yardımcısı olarak Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun ekonomik konularda aldığı kararların uygulanmasını gerektiği zaman değil, kendi uygun gördüğü zamanda uygulaması için yaptığı engellemelerdir. Bunun dışında herhangi bir nedeni yoktur.”

GAZETENİN ARACI, BENZİNİ, YURT DIŞI GEZİLERİ..

Erinç, Mustafa Balbay hakkında ise “Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisiyken tahsis edilen araçla, benzin parası da Cumhuriyet tarafından ödenerek yurt gezileri yapmış, Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürmüştür” diye konuştu.

Mustafa Balbay’ın, Alev Coşkun’un seçilemediği yönetim kurulu dahil onu izleyen 3 yönetim kurulu seçiminde de yönetim kuruluna seçildiğini hatırlatan Orhan Erinç, “Kendisi tutuklu olduğu için Cumhuriyet yapabileceği her türlü katkıyı kendisine sağlamıştır. Milletvekili seçildikten sonra özel konumu nedeniyle vakıf yönetim kurulu üyeliği devam etmiştir. Çektiği sıkıntılar nedeniyle kendisiyle ilgili herhangi bir hatır saymama söz konusu değildir” dedi.

BALBAY'IN TWEET'LERİ

Cumhuriyet gazetesine yönelik düzenlenen operasyondan sonra Cumhuriyet Vakfı'nın eski üyesi CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın attığı tweet'ler gündeme gelmişti.

Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesine operasyon yapılınca gazetenin yanında durmuştu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a tepki

Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a tepki