Cüneyt Arkın: Fatma Girik benim namusumdu

Cüneyt Arkın: Fatma Girik benim namusumdu

Akşam Gazetesi'nden Olcay Ünal Sert'in sorularını yanıtlayan usta sanatçı, yeni filmi Gulyabani ve sinema hayatına dair konuştu.

Gulyabani'de genç oyuncularla berabersiniz. Performansları nasıl?

Deniz Uğur, Ceyda Ateş, Didem Balçın, Melike Öcalan... Hepsi çok iyi oyuncular. Beden oyunculuğunu çok iyi başarıyorlar.

Sizin rolünüz ne?

Eski bir köşküm var, senaryo yazacak ekibe orayı veriyorum ve olaylar başlıyor. Başta çok korktum çünkü korku filminde oynamak zordur.

Geçmişte dalga geçilen filmler bugün yere göğe sığdırılamıyor.

Aydınlar, enteller Türk sinemasının düşmanıydı. Çok kötü eleştirdiler, çünkü kendilerinin bir kıymeti harbiyesi yoktu halkın nazarında. Benim çok entel dostlarım vardı, sokağa çıktık mı kimse onları tanımazdı. Herkes benim peşimden koşardı. Bu durumu hep kıskandılar.

"FATMA GİRİK BENİM NAMUSUMDU"

Günümüzde set aşkları çok gündemde. Sizin duygusal yakınlaşma yaşadığınız isimler oldu mu?

Hayır, biz bir aile gibiydik. Kadın oyuncunun 'dişi' olduğu bile aklımıza gelmezdi. Mesela Antalya'da film çekmeye başladığımızda şehirde otel falan yoktu. Han bozması şeyler vardı. Orada koskoca bir odada Fatma'yla (Girik) yan yana yatardık... Bizim için bacıydı onlar, namustu. Anadolu erkeği öyledir. Set bizim için bir ibadet yeriydi, kutsal bir yerdi..

"ABSÜRTTÜ AMA AKIM BAŞLATTI"

'Dünyayı Kurtaran Adam', tüm zamanların en absürt komedi filmleri listesine girmişti.

Evet. Dünyanın en saçma filmidir diye ona çöplük film dendi. Sonra Avrupa'da o akım başladı ve o tür filmler çektiler. Tamamen saçma, absürt, müthiş ironi! Geçen gün Kaliforniya'da gösterdiler.

"KENAN ÇOK İYİ ERKAN'I TUTMAM"

Jön devri kapandı mı sizce?

Jön olmak için kahraman olmak lazım. Türk insanı kahramanları sever. Kenan İmirzalıoğlu kahraman çizgisinde. Çok iyi bir oyuncu. Erkan Petekkaya'yı tutmam. İyi oyuncu olmak için de gayret göstermiyor.

Genç oyuncuların uyuşturucuyla yakalanmasını ne diyorsunuz?

Yakıştıramıyorum. Hele Kenan İmirzalıoğlu'nun adı orada geçince vallahi yüreğim yandı, içim parçalandı. Öylesine üzüldüm ki, öz oğlum gibi seviyorum ben onu.

"YAPIMCIYI KOVALADIM"

70'lerde arabesk-seks furyası başladı. O dönem bir kaza geçirdim, yataktan çıkamıyorum. Bir yapımcı geldi, "Nasıl olsa yataktasın, burada film çekelim" dedi. Valiz dolusu para getirmiş, seks filmi çekmek için. Kovaladım hemen. Bir daha da film yapmadım ona.