Cüneyt Özdemir, Venezuela sokaklarında
ensonhaber.com

Tüm dünyanın ilgi odağında bu aralar Venezuela var. Başkan Maduro'ya karşı ABD desteğiyle darbe yapmaya kalkışan muhalefet lideri Juan Guaido, ülkede yeni bir siyasi krizi doğurdu.

MADURO, SADECE CÜNEYT ÖZDEMİR'E KONUŞTU

Olayların merkezindeki isim Nicolas Maduro, deneyimli Türk gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuştu. Uzun zamandır hiçbir yere konuşmayan Maduro, Özdemir'le yaptığı röportajla sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada ana haber bültenlerinde ve gazetelerde yer aldı.

Uzun yıllardır yaptığı 5N1K programıyla başarılı işlere imza atan Cüneyt Özdemir, son aylarda YouTube'da paylaştığı mizahi videolarla birlikte, gazeteciliğe de devam ettiğini gösterdi.

VENEZUELA SOKAKLARINA DA İNDİ

Özdemir, Maduro'yla yaptığı röportajın ardından Venezuela sokaklarında turladı. Ülkede yaşayan 30 Türk'ten biriyle arabaya binerek, sokakları gezen deneyimli gazeteci; hava sıcaklığının sürekli olarak 24-25 derecelerde olduğu ülkede, tüm akaryakıt istasyonlarının devlete ait olduğunu ifade etti.

4-5 farklı dolar kurunun bulunduğu Venezuela'da 1 dolarla 250 ton benzin alınabildiğini belirten Cüneyt Özdemir, öğretmen ve doktorların ise aylık 12-13 dolar maaş aldığını ancak, hareketli dolar kuru nedeniyle bunun yarın 4-5 bin dolar olabileceğini de sözlerine ekledi.

1 ÇİKOLATAYA 1 DEPO BENZİN

Özdemir'in yayınladığı videonun en ilginç yanı ise; Cüney Özdemir ve yanındaki Türk vatandaşının, 1 çikolatayla 54 litre benzin alarak, araçlarının deposunu doldurması oldu.

Öte yandan işin daha ilginci ise; Venezuela'da bir çikolatayla yaklaşık 50 ton benzin alma imkanınız olması.