Damat katili kendini savundu: Beni darp etti şikayetçiyim

Aziz Baş

İstanbul Bahçelievler’de düğüne giderken, gelin arabasının önünü kesen şehir eşkıyaları tarafından hayatını kaybeden Aziz Baş’ın (25) ölümüyle ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Aziz Baş’ın en yakın arkadaşlarından Abdullah Tiryaki, düğün salonundan 500 metre mesafedeki korkunç olay sırasında çok şiddetli bir gürültü çıktığını dile getirerek şunları anlattı:

Bahşiş dehşeti kamerada İZLE

"BAHŞİŞ İÇİN SÜREKLİ ARAÇLA TACİZ ETMİŞLER"

“Aziz, son derece düzgün, dünya iyisi bir insandı. Pazar günü önce birlikte kahvaltı ettik. Ardından Aziz’i damat tıraşı olmaya götürdüm. Olay anında düğün salonunda gelenleri karşılıyordum. Ancak detayları biliyorum. Aziz ve Sevda çifti, Bahçelievler’de kıyılan nikâhın ardından gelin arabasıyla düğünün yapılacağı ‘Güzel Masal Havuzbaşı Tesisleri’ne doğru yola çıktılar. Siyah renkte bir araçta bulunan grup, Yenibosna sokaklarında ilerleyen gelin arabasının önünü defalarca kesip bahşiş istemiş. Araçta iki kişi olduğunu öğrendik. Sürekli gelin arabasını takip edip, bahşiş tacizinde bulunmuşlar."

"GELİNE KÜFREDİNCE AZİZ DAYANAMAMIŞ"

"Bu sırada Aziz ve Sevda’nın olduğu gelin arabasını kullanan şoför arkadaş, ‘Niye takip ediyorsunuz, bahşiş verdik, yeter artık’ şeklinde serzenişte bulunmuş. Bahşiş isteyenler, gelin arabasına dokundurmak diye bileceğimiz şekilde vurmuş. Sonrada Sevda’ya küfretmişler. Aziz, küfrü duyunca, gelin arabasından inerek, diğer aracın şoför camından içeriye sarkmış. Arbede çıkınca bahşiş isteyen aracın sürücüsü gaza basmış. Aziz cama sıkışınca 100-150 metre süreklenmiş. Araç sürücüsü Aziz’den kurtulmak için park halinde bekleyen minübüse yandan sıyırıp, çarpmış ve Aziz de minibüsün altına girmiş.”

"AZİZ RESMEN ÖLDÜRÜLDÜ"

Çığlık sesleri üzerine olay yerine koştuklarını anlatan Tiryaki, “Aziz’i minibüsün altından çıkardığımızda kanlar içindeydi. Önce özel bir hastaneye kaldırdık. Buradan Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken yolda karar değiştirilip Bezmialem‘e sevk edildi. Doktorlar beyin kanaması geçirdiğini söyledi. 9 ünite kan verdik. Aziz, resmen cinayete kurban gitti” dedi. Tiryaki, Aziz’i öldürenlerin adalet önünde hesap vermesini istediklerini söyledi.

SANIK: DARP EDİLDİM, ŞİKAYETÇİYİM

Olaya ilişkin araç sürücü Emrah A.(19) ile kuzeni Abdulkadir A. polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde darp edildiği için olayın yaşandığını savunan Emrah A., kendisini darp edenlerden ve gelin arabasının şoföründen şikâyetçi olduğunu belirtti. Tutuklanan Emrah A., ifadesinde şunları söyledi:

“Gelin arabasından inen şoför bize hitaben küfretti. Yanıma gelip açık camdan beni darp etmeye başlayınca kaçmak için araçla hareket ettim. Bu sırada gelin aracından damat aşağı inerek şoför camına asıldı ve beni darp etmeye çalıştı. Bu esnada bir elimle yüzümü kapatırken diğer elimle direksiyonu tutuyordum. Darbelerden dolayı önümü göremedim ve minibüsün arkasına çarptım.

Bu sırada kapıya ve cama asılı bulunan damat minibüsün altına girdi. Damadı hastaneye götürmek istedik ancak düğün salonundan kalabalık bir grup geldi. Biz de kaçtık. Kaçarken kalabalık grup araca zarar veriyordu. Babamı aradım daha sonra polise gittik.”

"ALLAH BİZİ MAGANDALARDAN KORUSUN"

Aziz Baş’ın cenazesi, önceki akşam memleketi Kastamonu’nun Araç ilçesi Kıyan köyüne getirildi. Sabah köy camiinde kılınan cenaze namazında Baş’ın eşi Sevda Baş ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazını kıldıran imam Nazım Okur, “Allah bizleri her kötü kişilerin şerrinden korusun. Özellikle bu şehir magandalarının şerrinden korusun” diyerek dua etti. Baş’ın cenazesi, daha sonra omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Cenaze boyunca güçlükle ayakta duran Sevda Baş, mezarlıktaki defin sırasında yakınlarının kucağında yere yığıldı.