DAP Yapı'dan 2016'da 4 yeni proje

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstMarina Satış Ofisi’nde, basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve DAP Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

DAP Yapı'dan 2016'da 4 yeni proje

ACIBADEM HASTANESİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

İstMarina projesinde hastane inşaatına başladık diyen Ziya Yılmaz, “Hastane projesi için Acıbadem ile anlaşma yaptık. Acıbadem hastanesine 171 milyon 100 bin TL’ye verdik burayı. Projemizde ki okul için de görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki aylarda okul için anlaşma yapmış oluruz” dedi.

ALTYAPIYA 30 MİLYON TL

İstMarina’da hafriyat çalışmalarının zaman aldığını belirten Yılmaz, sert zemin nedeniyle iş makinası yerine patlayıcılarla çalıştıklarını belirtti. Projede teslimlere 2017’nin ikinci yarısında başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, “Hafriyatın bizi zorlaması buranın ne kadar sağlam bir zemini olduğunu gösterdi” dedi. Projeyi hayata geçirdikleri bölgede yol ve kavşak yapımlarını da üstlendiklerini belirten Yılmaz altyapı için 30 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını ifade etti.

DAP Yapı'dan 2016'da 4 yeni proje

İSTMARİNA OFİS BİNASI SATIŞA ÇIKIYOR

Projede ofis binasını satışa çıkardıklarını ifade eden Ziya Yılmaz talep almaya başladıklarını söyledi. Yılmaz, “100 ofis ve 10 dükkan var. Talep toplamaya başladık. Şu anda yüzde 40 talep var. Ofis olarak en kıymetli bölgedeyiz. Dünya’da benzer başka ofis projesi yok” dedi. Projede 1501 konut olduğunu ifade eden Ziya Yılmaz yüzde 90 satışlarının tamamlandığını söyledi. Yılmaz 3-5 ay içinde kalan konutların da biteceğini açıkladı.

4 YENİ PROJE GELİYOR

2016'ya iddialı projelerle girmeye hazırlandıklarını belirten Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Eylül ayında Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu'nun karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Hava Subayları Lojmanları yerine bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016'nın üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da geliştirdiğimiz bir projemiz daha olacak. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz."

DAP Yapı'dan 2016'da 4 yeni proje

RUSYA İLE GERGİNLİK BİTMELİ

Rusya ile yaşanan gerginliği de değerlendiren Ziya Yılmaz, “Rusya ile yıllardır ciddi ithalat ve ihracatımız var. Dost bir ülkeyiz kültür ortak ama bir an önce bu gerginliğin ortadan kalkması lazım. Siyasi çekişmeler hükümetler arasında olabilir bunun iş dünyasına yansımaması lazım. Halka yansırsa unutulması zor olabilir. Hızlı çözülürse iyi olur. Rusya halkı Antalya, Fethiye'den konut alıyor. Biz 2014-2015 yılında Azerilere ciddi satış yaptık. Gündeme getirmek istemiyorum. Rusya bunu gündeme taşıyor. Çevremizde ateş çemberi var. Ama bunu her iki ülke açısından ticarete yansıtmadan halletmek lazım” dedi.

Z OFİS İÇİN GUINNESS BEKLENİYOR

En büyük Z harfi için Guinness rekorlar kitabına başvuruda bulunduklarını açıklayan Ziya Yılmaz, “Çağlayan Z Ofis projemiz için dünya’nın en büyük Z harfi dalında Guinness’e başvurduk. Bugüne kadar Dap Yapı projelerine 3 yılda 33 ödül aldık” açıklamasını yaptı.

RANT VARSA VERGİ OLMALI

Gündeme gelen Rant vergisi ile konuşma yapan Yılmaz, “Rant vergisi isim olarak hoş değil. Kazanan vergsini ödeyecek ama başka isim kullanılmalı. Kazanç varsa vergi olmalı. Arazi alınıp bekletiliyor. 5 yıllık muafiyet kalkarsa iyi olur. Böyle arsa sahibi beklemez ve hasılat paylaşım oranları daha minimize olur” açıklamasını yaptı.