Dar gelirli yastık altından 714 milyon lira çıkardı

toki

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın borcunun tamamını ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası rekor başvuruyla tamamlandı.

KREDİ KULLANILMADI

Akşam'ın haberine göre; indirimden faydalanan 33 bin 235 kişinin büyük bölümünün ise TOKİ’ye kalan borçlarını banka kredisi dahi kullanmadan, kendi kaynakları ile kapattığı ortaya çıktı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 17 bin 649 kişinin borçlarını kredi kullanmadan kendi kaynaklarıyla kapattığına dikkat çekerek, “Bu Türkiye ekonomisinin durumu açısından önemli bir veri” diye konuştu.

TOKİ’nin bu yıl düzenlediği indirim kampanyasına ilk günden yoğun bir ilgi gerçekleşti. 2013 yılında düzenlenen bir önceki indirim kampanyasından yaklaşık 12 bin kişi yararlanırken, son kampanyaya bir öncekinin yaklaşık üç katı, 33 bin 235 başvuru yapıldı.

TOPLAM 1,4 MİLYAR LİRA

Kampanyayla birlikte 1 milyar 410 milyon 95 bin lira borç bakiyesinin kapatıldığına dikkat çeken TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Borcunu peşin ödeyenlerin yüzde 50,65’ini oluşturan 17 bin 649 vatandaşımız banka kredisi dahi kullanmadan kendi kaynakları ile toplam 714 milyon 177 bin liralık borçlarını kapattılar" dedi.

KENDİ KAYNAKLARINI KULLANDILAR

2013 yılında düzenlenen bir önceki indirim kampanyasından yararlananların yüzde 60,36’sının banka kredisi kullanarak borçlarını kapatma yoluna gittiklerinin altını çizen Turan, “Bugün idaremize borçlu vatandaşlarımızın çoğunluğu borçlarını kendi kaynaklarıyla kapatmışlardır. Vatandaşlarımızın borçlarını kapatmak için banka kredisi dahi kullanmamış olmaları Türkiye ekonomisini durumu açısından önemli bir veridir” diye konuştu.