Darbe gecesi vurulan Musa İlhan ilk sözü: Reis yaşıyor mu

darbee

Hain kalkışma sırasında sokağa inen milyonlarca vatandaştan biri olan Musa İlhan, o kara gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) binasının önünde cuntacı askerlere meydan okudu. Askerler kalabalığın üzerine G3 piyade tüfekleriyle ateş açtı. İlhan, kalbinin hemen yanına isabet eden 7.62 mm'lik mermiyle yere yığıldı.

BİR HAFTA YAŞAM SAVAŞI VERDİ

Apar topar hastaneye kaldırılan İBB sosyal hizmetler görevlisi İlhan'ı yaralayan merminin, kalbin sadece 2-3 milimetre yanına isabet ettiği anlaşıldı. Ameliyata alınan İlhan, bir hafta boyunca yoğun bakımda yaşama tutunmak için mücadele verdi. Musa İlhan'ın yoğun bakımdan çıkar çıkmaz ilk sözleri ise "Reis yaşıyor mu? Ülkemize ne oldu, kurtuldu mu?" oldu. Kalbinin yanına isabet eden mermiyle bir süre yaşamak zorunda kalan İlhan, "Yanıma gelen ilk hemşireye Cumhurbaşkanımızı sordum. 'Çok şükür iyi' dediler. Sonra odaya ağabeyim girdi. Ona da sordum. O da bana, 'Senin gibi kahramanlar sayesinde vatanımız da kurtuldu Cumhurbaşkanımız da' dedi. O an dünyalar benim oldu" diye konuştu.

'SÜREKLİ ŞAHADET GETİRDİM'

Hain kalkışmanın yaşandığı gece yaşadıklarını asla unutamayacağını kaydeden İlhan, şunları anlattı: "Arkadaşlarımla işten dönüyorduk, radyoda Cumhurbaşkanımızın çağrısını dinledik. Hemen yakınımızdaki AKOM'un önüne gittik. Görevli, askerlerin içeride olduğunu söyledi. Bize kapıdan girer girmez ateş etmeye başladılar. Ayaklarımıza doğru sıkıyordu ama ben üstlerine doğru ilerledim. Bir anda bir acıyla ayaklarım yerden kesildi, yere düştüm. Vurulduğumu o zaman anladım. Bilincim açıktı. Arkadaşlarım geldi. 'Musa vuruldu' çığlıklarını duyuyordum. Sürekli şahadet getirmeye başladım, öleceğimi düşündüm. Hacdan bu yıl geldim. 'Galiba bu şekilde öleceğim' diye düşündüm. Sonrasını çok hatırlamıyorum."

'ERDOĞAN GİBİSİ BİR DAHA GELMEZ'

Demokrasi gazisi Musa İlhan sözlerini şöyle tamamladı: "Yolun yarısına gelmişiz. 60-70 yıllık bir ömrü tamamlasak ne fark eder... Hiç olmazsa çocuklarıma temiz, huzurlu bir ülke bırakırım düşüncesi içindeydim. Bir süre kalbimdeki G3 mermisi ile yaşayacağım. Yine böyle birşey yaşanırsa yine çıkarım. Benim gibi Musa'lar çok gelir ama Erdoğan gibi adamlar bir daha gelmez."