Darbeci Sisi 9 genci idam ettirdi
ensonhaber.com

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) en yüksek icra heyeti olarak bilinen, Rehberlik Ofisi üyesi Muhammed Taha Vehdan'ın oğlu Ahmed Taha da idam edilenler arasında yer aldı.

Ahmed Taha'nın, idam cezası uygulanan ilk İhvan yöneticisi oğlu olduğu belirtiliyor. İdam edilenlerin isimleri ise şöyle: Ahmed Taha, Ebul Kasım Ahmed, Ahmed Cemal Hicazi, Mahmud el-Ahmedi, Ebu Bekr es-Seyyid, Abdurrahman Süleyman, Ahmed Muhammed, Ahmed Mahrus Seyyid ve İslam Muhammed.

Darbeci Sisi 9 genci idam ettirdi

Uluslararası Af Örgütü, Mısır makamlarından, 9 muhalif hakkında verilen ve çarşamba günü sabah saatlerinde gerçekleştirileceği belirtilen idam kararının durdurulmasını istemişti.

İŞKENCE İLE KABUL ETTİRDİLER

İdam gerekçeleri ise 2015 yılında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Bereket olayı. Ancak Bereket'i öldürmekle suçlanan kişiler, daha önce yaptıkları açıklamalarda söz konusu itirafları işkence altında kabul etmeye zorlandıklarını söylemişlerdi.

Darbeci Sisi 9 genci idam ettirdi

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ İŞKENCEYLE İTİRAFI DOĞRULADI

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), sanıkların sorgulama sırasında işkence altında itirafa zorlandıklarını belirterek Mısır'ı idamları derhal durdurmaya çağırdı.

İDAMLA YARGILANAN 2 BİN İNSAN DAHA VAR

Mısır'da yüzlercesi kadın olmak üzere 2 binin üzerinde kişi ölüm cezasıyla yargılanıyor.