Darbedilen oğlu için velayet davası açtı
İHA

6 gün önce Muğla’da, 3 yaşındaki çocuğuna fiziksel şiddet uyguladığı iddia edilen annesi A.K. ile birlikte yaşadığı erkek arkadaşı E.D., jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.

DARP OLAYINI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

B.T. ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk sığınma evinde koruma altına alındı.

Antalya’da yaşayan baba Murat T. ise oğlunun şiddete maruz kaldığını, sosyal medya üzerinden öğrendi. Hemen Datça’ya giden baba Murat T., çocuğunu sığınma evinde ziyaret etti ve velayetin kendisine verilmesi için dava açtı.

Darbedilen oğlu için velayet davası açtı

"GEÇİMSİZLİK NEDENİYLE OĞLUMDAN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM"

31 yaşındaki Murat T., 6 yıl önce eşi ile birbirlerini sevdiklerini ve kaçarak evlendiklerini hatırlattı. Daha sonra Antalya’ya taşındıklarını dile getiren T., “Geçimsizlik nedeniyle 1,5 yaşındaki oğlumdan ayrılmak zorunda kaldım. Eşim Muğla’ya ailesinin yanına döndü. Geçtiğimiz ekim ayında boşandık. Ben de belediyede temizlik işlerinde çalışmaya başladım. Yeni bir hayat kurdum.” dedi.

Darbedilen oğlu için velayet davası açtı VİDEO


Darbedilen oğlu için velayet davası açtı

'MERDİVENDEN DÜŞTÜ'

Çocuğunun yüzündeki morlukları sosyal medya aracılığıyla fark ettiğinin söyleyen Murat T., “Çocuğumu o halde görünce şoke oldum. Yüzü morluk içindeydi. Eski eşimin babasına durumu sordum. Eski eşimin birlikte yaşadığı E.D.’ye aradım bana, ’Yok birader merdivenlerden düştü.’ dedi. Ama inanmadım iş yerimden izin alıp Muğla Datça Hızırşah Mahallesi’ne gittim. Muhtarı buldum. Muhtardan olayı öğrendim. Muhtar ve köylüler çocuğuma sahip çıkmış Allah razı olsun.” diye konuştu.

Murat T., çocuğunun hem babası hem annesi olmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla Çocuk Sığınma Evi’nde koruma altına alınmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Darbedilen oğlu için velayet davası açtı

"VELAYET İÇİN  DAVA AÇTIM"

Ortada bir darp olayı olduğu için çocuğunu sığınma evinde kendisine gösterilmediğini ileri süren Murat T., “Çocuğumun babası olduğunu kanıtlamak için araya insanlar soktum. Yardımlarla oğlumu 7 dakika görebildim. Oğlumun yine gözlerinde morluklar vardı. Oğlumun, ‘Babacım gelmiş’ dediği anı hiçbir zaman unutmayacağım. Çocuğumun velayetini almak için davamı açtım. Çocuğumun tarafıma verilmesini istiyorum. Darbeden kişilerin de cezalandırılmasını istiyorum.” diye konuştu.

"BABA DÖVDÜ, ANNE DÖVDÜ"

Eski eşinin E.D. tarafından baskı altında tutulduğunu öne süren Murat T., bu nedenle ifadelerinde çelişki olduğunu söyledi. Çocuğunun sahipsiz olmadığının altını çizen Murat T., tek isteğinin 7 aydır göremediğini çocuğuna kavuşmak olduğunu kaydetti. Murat T., ilk duruşmada çocuğunun kendisine verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Cep telefonuna yansıyan görüntülerde küçük çocuğun seni kim dövdü sorusuna, "Baba dövdü, anne dövdü." diye cevap verdiği görüldü.

Darbedilen oğlu için velayet davası açtı

Darbedilen oğlu için velayet davası açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)