Darbenin kilit ismi Kemal Batmaz 'pişman değilim' dedi
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen, örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında, sanıklar savunma yaptı.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Caymaz katılırken, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) sorun olması nedeniyle tutuklu sanıklara tek tek bağlanıldı.

KEMAL BATMAZ'IN SAVUNMASI ALINDI

Duruşmada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin dava kapsamında, tutuklu bulunan sanık Kemal Batmaz'ın savunması alındı.

FETÖ'cü Kemal Batmaz VİDEO

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Batmaz savunmasında, "Darbe girişiminden dolayı bir pişmanlığınız var mı?" sorusuna "Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir şekilde dahlim yok." cevabını verdi.

Darbenin kilit ismi Kemal Batmaz 'pişman değilim' dedi

EŞİM 10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE MAAŞ ALIYOR

Hakkındaki iddialar dışında savunma yaptığı için Mahkeme Başkanı tarafından sözlü olarak iki kez uyarılan sanık Kemal Batmaz, 15 Temmuz 2016'da Ankara Çayyolu'nda bulunan araçla hiçbir ilgisinin olmadığını, bu aracı da kendisinin oraya bırakmadığı söyledi.

"Gülen ile hiç görüşmedim. Hiçbir emir ve talimat almadım." diyen Batmaz, eşinin 10 bin liranın üzerinde maaş aldığını, kendisinin kazandığıyla birlikte eve aylık 20 bin liranın üzerinde para girdiğini söyledi.

Kaynak Holding'den ayrıldıktan sonra emlak işiyle ilgilendiğini kaydeden Batmaz, birçok gayrimenkul alıp sattığını, birinin borcu bitmeden de yenisini almadığını ifade etti.

"BANK ASYA'YA PARAYI BEN YATIRDIM"

Eşinin kendisini akademiye adamış bir jinekolog olduğunu, alım satım işleriyle ilgisi bulunmadığını anlatan Batmaz, eşi adına Bank Asya'ya 172 bin lirayı kendisinin yatırdığını belirtti.

"ADİL ÖKSÜZ'Ü TANIMIYORUM"

Sanığın savunmasını bitirmesinin ardından Mahkeme Başkanı, "Üzerinize kayıtlı kaç taşınmaz var? Adil Öksüz'ü tanıyor musunuz? 15 Temmuz'da Ankara'ya nasıl gittiniz?" sorularını yöneltti. Bunun üzerine Batmaz, "Adil Öksüz'ü tanımıyorum. Çok spekülatif olduğu için bu soruya cevap verdim. Diğer sorularınıza yanıt vermeyeceğim." dedi.

"CEZAEVİ ŞARTLARI KÖTÜ, SORULARI YANITLAMAYACAĞIM"

Tutuklu sanık Cemal İbrahim Delihisar'ın avukatının sorularına yanıt veren Batmaz'a, Mahkeme Başkanı "Avukatın sorduklarına cevap verdiniz. Bize neden cevap vermediniz?" diye sordu. Batmaz, tutukluluğundan beri istediği evrakın kendisine gönderilmediğini, cezaevi şartlarının kötü olduğunu, usulsüzlükler yapıldığını, bu usulsüzlükler giderilene kadar soruları yanıtlamayacağını söyledi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Başkan son olarak sanığa, "Darbe girişiminden dolayı bir pişmanlığınız var mı?" sorusunu yöneltti. Kemal Batmaz, "Dahlim yok ki pişman olayım. Hiçbir şekilde dahlim yok." cevabını verdi.

Duruşmaya diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)